Cine Este in Cursa De Găzduire A Cupei Mondiale 2030?

  • Sâmbătă, 15 Octombrie 2022
  • Sport

Găzduirea celui mai mare turneu sportiv din lume este cu siguranță o onoare pe care mulți și-o doresc națiunii lor. Nu numai că aduce turism, notorietate și entuziasm țării, dar oferă posibilitatea de a arăta natura frumoasă a oamenilor care trăiesc acolo, cultura și multe altele. În plus, țara gazdă primește calificarea automată pentru turneu, ceea ce este cu siguranță un bonus. Luați Africa de Sud în 2010 sau Qatar 2022; nu există garanții că aceste națiuni s-ar fi calificat altfel.

Din acest moment, se pare că există trei oferte concrete pentru a găzdui Cupa Mondială din 2030. Deci, cine sunt ofertele?

Într-o decizie aprobată de președintele națiunii, Volodymyr Zelenskiy, Ucraina se va alătura Spaniei și Portugaliei în încercarea lor de a găzdui împreună Cupa Mondială din 2030.

Miercuri este planificată o conferință de presă de după-amiază pentru a anunța cooperarea. Dacă oferta va fi acceptată, se crede că Ucraina, care a fost ocupată integral de Rusia din 24 februarie, va găzdui una dintre grupele turneului. În urmă cu doi ani, Spania și Portugalia au confirmat că vor depune o ofertă combinată pentru a găzdui în 2030, iar includerea Ucrainei i-ar da o nouă întorsătură.

Chiar dacă echipa națională a Ucrainei își joacă meciurile de acasă în Polonia și liga națională, care a reluat jocul cu succes în august, se desfășoară cu ușile închise, există optimism că orice îngrijorare de securitate va fi semnificativ mai puțin importantă în opt ani. Împreună cu Polonia, Ucraina a co-găzduit Euro 2012, demonstrându-și capacitatea de a găzdui evenimente mari chiar și pe timp de pace.

Concurența pentru oferta susținută de UEFA va veni din grupuri precum Egipt, Grecia și Arabia Saudită, precum și o ofertă sud-americană din Uruguay, Argentina, Paraguay și Chile. Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a declarat luna trecută că crede că Spania și Portugalia vor pune cap la cap o „ofertă câștigătoare”.

Potrivit unui articol din The Times publicat marți, Ucraina va găzdui o grupă de Cupă Mondială pe toată durata competiției.

Propunerea celor patru țări din Uruguay, Argentina, Chile și Paraguay de a aduce Cupa Mondială înapoi în America de Sud a fost dezvăluită în august a acestui an.

Toate națiunile, cu excepția Paraguayului, au găzduit anterior Cupa Mondială, dar nu din anii 1970. Cupa Mondială din 2014 din Brazilia a fost cea mai recentă Cupă Mondială care a fost găzduită pe continent.

Uruguay nu a putut, totuși, să găzduiască întreaga Cupă Mondială așa cum a făcut-o în 1930. Singurul oraș notabil este Montevideo, așa că un turneu cu 48 de echipe ar fi mult prea multe pentru a putea fi gestionat. Este o ofertă comună cu cele patru țări în acest scop.

Se vor juca meciuri importante între Uruguay, Chile și Paraguay, dar Argentina va găzdui cu siguranță majoritatea acțiunii. Argumentul pentru valoarea trecutului este convingător. Va trebui să se întâmple pentru că nu există prea multe lucruri în care conceptul are de gând. Va fi foarte interesant de văzut cum votează Congresul FIFA în noiembrie 2024.