Chiar se merita cumpararea unor dispozitive 4K sau mai trebuie asteptat?

Chiar se merita cumpararea unor dispozitive 4K sau mai trebuie asteptat? Chiar se merita cumpararea unor dispozitive 4K sau mai trebuie asteptat?

 Ecranele cu rezolutie 4K sunt foarte populare pe toate dispozitivele in momentul de fata. Desi deja exista tehnologia 8k implementata pe cateva dispozitive, aceasta inca nu este raspandita deoarece se afla la inceput si costa foarte mult. Cel mai probabil, in maxim 2 ani tehnologia 8k o sa devina la fel de comuna ca cea 4K, dar mai avem de asteptat. Majoritatea persoanelor inca n-au facut trecerea de la HD si FullHd la 4K, un lucru cam dezamagitor daca ma intrebati pe mine.

 Ca sa raspund concret la intrebarea din titlu, da! Clar merita sa avem un televizor 4K. IN comparatie cu rezolutia FullHd care este predecesoare, 4K ofera o calitate mult mai buna, o experienta de vizionare imbunatatita si niste detalii/culori foarte aproape de realitate. Continutul in 4K il gasim peste tot in prezent si nu trebuie sa ne facem griji din acest punct de vedere. Singurele companii care nu au facut aceasta trecere sunt canalele de televiziune care ofera doar rezolutie HD din Romania. De curand s-a lansat primul canal Digi in 4K din Romania, deci sa spram ca ceilalti o sa le urmeze exemplul.

 Un alt motiv intemeiat pentru care merita rezolutia 4K, mai ales pe televizoare, este faptul ca aceasta a devenit foarte accesibila. Daca acum cativa ani cel mai simplu televizor 4K costa cateva mii de lei, in prezent, un televizor decent cu diagoanal mare si cu aceasta rezolutie il putem gasi chiar si sub 1500 de lei. Va garantez faptul ca daca incepeti sa vizionati continut in 4K putin probabil o sa doriti sa vedeti continut FullHd din nou. Va aduc la cunostinta faptul ca aveti nevoie de o conexiune foarte buna la internet pentru a vedea continut 4K, indiferent ca vorbim despre continutul de pe YouTube, Netflix, HBO etc.

 De asemenea, daca doriti sa vizualiati continut 4K pe laptop-uri/pc-uri/telefoane, acestea trebuie sa aiba niste specificatii decente care pot rula aceasta calitate. In prezent, exista multe monitoare si laptop-uri cu ecrane 4K, doar ca au preturi destul de piperate. Telefoanele cu ecrane 4K reale sunt foarte putine si nu le recomand deoarece consuma enorm de multa baterie.

 In concluzie, tehnologia/rezolutia 4K merita fara discutii. Calitatea fata de FullHd este net superioara si chiar reprezinta un pas important atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. La preturile din ziua de astazi, consider ca nici nu mai merita sa cumparati un televizor cu o rezolutie mai mica de 4K. In cazul celorlalte dispozitive, subiectul este discutabil.