Cheia comunicarii intr-o relatie

Cheia comunicarii intr-o relatie Cheia comunicarii intr-o relatie

Cea mai mare conceptie gresita despre cum sa comunicati cu partenerul dvs. este ca comunicarea este aceeasi cu a vorbi sau a face conversatii. Comunicarea in relatii este esentiala pentru conectarea si utilizarea abilitatilor tale verbale, scrise si fizice pentru a satisface nevoile partenerului. Nu este vorba despre o discutie mica. Este vorba despre intelegerea punctului de vedere al partenerului dvs., oferirea de sprijin si sa ii transmiteti partenerului ca sunteti fanul lor numarul 1.

Inainte de a lucra la cum sa va imbunatatiti comunicarea intr-o relatie, trebuie sa va dati seama ca nu toata lumea are aceleasi preferinte de comunicare. Unora le place sa vorbeasca, unii prefera atingerea, iar altii sunt mai vizuali sau raspund mai bine la oferirea de cadouri decat o discutie exterioara a sentimentelor. Probabil stii ce stil de comunicare preferi, dar ce zici de partener?

Comunicarea si relatiile sunt diferite. O comunicare eficienta cu partenerul dvs. va rezulta din recunoasterea acestui lucru. Este posibil ca partenerul dvs. sa va spuna exact ceea ce au nevoie, dar trebuie sa cunoasteti modul in care va transmit aceste informatii. Daca exista o comunicare gresita, veti pierde ocazia de a crea incredere si intimitate si va veti simti frustrati.

Utilizarea jucariilor sexuale poate apropia partenerii si le poate creste nivelul de intimitate. Ceea ce se credea candva a fi o activitate solo, masturbarea a devenit o practica facuta de cupluri. Numeroase cupluri nu pot face sex penetrativ din cauza diverselor probleme. Deci, pot folosi jucarii sexuale pentru a deveni apropiati si pentru a se bucura din nou de sex. In cazul in care le place sa experimenteze, jucariile sexuale din metal si sticla pot schimba senzatiile cu temperatura. Acestea ofera un set complet de senzatii pentru tine si partenerul tau. Avantajele folosirii jucariilor sexuale sunt incontestabile. Sa faci sex este excelent pentru sanatatea ta, iar daca o condimentezi cu o jucarie sexuala, aceasta va aduce mai multa distractie si emotie in viata ta sexuala (vezi aici mai mult).

Atunci cand te straduiesti sa inveti cum sa comunici mai bine, incearca sa-i urmaresti raspunsul partenerului tau la diferitele semne perceptive pe parcursul a doua zile. Pare sa raspunda cel mai mult la a vedea si a privi? Asculti si vorbesti? Sau sa atingeti si sa faceti? De exemplu, daca partenerul dvs. este mai sensibil la limbaj, ton si alte semne auditive, crearea unui contact ocular si a unor expresii faciale blande poate sa nu le comunice atat de mult cat credeti. Trimiteti semnale, dar nu le ridica. Pe de alta parte, daca descoperiti ca sunteti o persoana auditiva si partenerul dvs. este o persoana kinestezica, amintiti-va ca a spune ,,te iubesc" este posibil sa nu fie suficient. Intareste-ti dragostea cu atingerea si aminteste-ti sa o faci des. 

Prima nevoie umana este nevoia de certitudine. Aceasta nevoie ne determina sa cautam placere si sa evitam durerea, stresul si riscurile emotionale. Puneti-va aceste intrebari: Cat de sigura este sentimentul partenerului meu in relatia noastra? Cu totii gasim siguranta si confort in diferite lucruri. Fii deschis cu partenerul tau despre ceea ce le ofera siguranta si ii face sa se simta stabili.

A doua nevoie umana care afecteaza comunicarea si relatiile este nevoia de varietate. Incertitudinea nu este intotdeauna infricosatoare daca stii sa comunici cu partenerul tau. Relatiile au nevoie de provocari sanatoase care sa permita partenerilor sa creasca impreuna. Pe masura ce inveti cum sa comunici mai bine, vei descoperi ca varietatea pastreaza lucrurile distractive si interesante in relatia cu partenerul tau.

Semnificatia este a treia nevoie umana: toti trebuie sa ne simtim unici si importanti. Comunicarea este esentiala pentru aceasta dorinta particulara, deoarece partenerul trebuie sa stie ca ai nevoie de el, intr-un mod singular - ca iti indeplinesc nevoile in moduri pe care numai ei le pot face. Cum ii demonstrezi partenerului tau, nu doar spunandu-i, ca inseamna ceva pentru tine? Le puteti arata prin atingeri iubitoare, oferindu-le sprijin atunci cand au nevoie si petrecand timp de calitate.

A patra nevoie umana de baza este legatura si iubirea. Fiecare om trebuie sa se simta conectat cu ceilalti. O comunicare eficienta in relatii ne permite sa stim ca suntem iubiti si ne poate face sa ne simtim cel mai viu, dar absenta iubirii poate provoca durere precum nimic altceva nu poate. Prea des spunem automat ,,te iubesc" pentru a rezolva un conflict cu partenerii nostri si uitam sa aratam iubirea intr-un mod real, tangibil, care sa vorbeasca nevoile partenerului nostru. Inverseaza acest tipar: arata-i partenerului ca il iubesti in fiecare zi, intr-un mod care vorbeste despre preferintele si nevoile lor personale. A invata cum sa imbunatatesti comunicarea intr-o relatie inseamna sa realizezi ce ,,limbaj"  intelege cel mai bine partenerul tau si sa le oferi iubire in acest fel.