Chalazionul - ce este si cum se trateaza

 

Chalazionul este una dintre cele 70% boli oculare transmisibile dintr-o generatie in alta, care totodata poate aparea si in baza unei infectii sau a unei igiene necorespunzatoare.

Aceasta poate aparea atat la copii, cat si la adulti, iar incidenta acestei boli e din ce in ce mai mare.

 

Chalazionul este extrem de similar cu Blefarita dar si cu Orjeletul (denumit popular ulcior), astfel ca diagnosticul optim poate fi stabilit de catre un medic oftalmolog.

Studiile practice arata ca formele de orjelet si blefarita se pot transforma cu usurinta in chalazion atunci cand sunt aplicate o serie de tratamente necorespunzatoare. Asadar este recomandat ca fiecare inflamare si excretie in excess, respectiv disconfort ocular sa impuna o vizita la un medic de specialitate.

 

Tratamentul Chalazionul va fi stabilit de catre medic si poate consta in picaturi sau remedii oftalmologice care se aplica in sacul conjuctival al ochiului. In functie de gravitatea si de stadiul la care se aplica tratamentul, acestea pot avea o rata de eficienta diversa, iar colierele preparate in cadrul Spitalului de Boli Oculare din Bucuresti pot da cele mai bune rezultate, evitand interventia chirurgicala recomandata de majoritatea medicilor.

Din pacate, interventia chirurgicala nu poate asigura prevenirea reaparitiei chalazionului, ceea ce inseamna ca o rutina atenta de igiena oculara este necesara pe toata durata vietii.