Cele mai scumpe rase de pisici din lume, partea-2 a

Cele mai scumpe rase de pisici din lume, partea-2 a Cele mai scumpe rase de pisici din lume, partea-2 a

Scottish Fold 1.700 - 2.000 USD

Această rasă de pisici a apărut pentru prima dată la o fermă scoțiană la începutul anilor 1960 și poate fi rezultatul unei mutații spontane. La prima vedere, s-ar putea crede că un Scottish Fold se teme doar. Forma urechilor este determinată genetic. În afară de urechi, fața sa rotundă îl face să arate și ca o figură de basm. Datorită acestui fapt, rasa este cea mai populară în Japonia.

Exotic 1.500 - 2.000 USD

Exoticul este considerat „persanul oamenilor confortabili”, deoarece este o haină de blană mai scurtă și ușor de manevrat. Rasa a fost recunoscută pentru prima dată de Cat Fanciers 'Association din SUA Întreaga sa înfățișare seamănă mai degrabă cu un ursuleț de pluș decât cu o pisică adevărată. Acesta ar putea fi motivul popularității sale.

Ragdoll 1.800 $ - 2.100 $

La fel ca multe rase, pisica ragdoll este o dezvoltare deliberată în continuare a unui accident. Primul pisoi ragdoll s-a născut în California în anii 1960 ca rod al unei întâlniri secrete a unui persan alb și a unui bărbat birmanez. Numele său se referă la blândețea și mușchii săi liberi, deoarece îi place să se relaxeze ca o păpușă de cârpă ca în imaginea de mai sus. Sunt considerați oficial ca fiind cea mai calmă rasă de pisici.

Pisică elfă 1.900 $ - 2.300 $

Această pisică fără păr, ridată, dar foarte drăguță a început să fie crescută în America la mijlocul anilor 2000. Rasa se caracterizează printr-un vârf al urechii curbate înapoi, care îi conferă un aspect asemănător „elfului”. Fenomen extrem de amuzant, îi place să se joace și este foarte social.

Peterbald

Peterbald, cunoscut și sub numele de Pisica Sfinxului din Sankt Petersburg, a fost crescut de Olga S. Mironova, o doamnă din Sankt Petersburg care a traversat părul scurt oriental cu o rasă goală numită Don Hairless în 1995. Dacă o pisică a lui Peterbald este încrucișată cu un păros pisică, urmașii ar fi și ei goi.

Pisica Munchkin

Această pisică Dachshund cu aspect original din Statele Unite este încă o raritate în afara țării sale de origine. Picioarele sale scurte tipice sunt „capricioasele” naturii, care se datorează unui defect genetic sau unei boli ereditare. Plin de distracție, iar lungimea piciorului nu îl împiedică să alerge și să urce.

American Curl 2.500 $ - 3.500 $

În Lakewood, California, în 1981, American Curl a apărut ca o nouă specie felină ca urmare a unei mutații genetice. Unghiul urechilor poate varia de la 90 la 180 de grade. Cu cât urechile lor seamănă mai mult cu o semilună, cu atât vor fi mai exigente, iar prețul său va crește proporțional în funcție de asta. Este o specie rară de pisică, cu aproximativ 3000 de specii în întreaga lume.

Pisicile persane 3.500 $ - 5.000 $

Pisoiul persan este una dintre cele mai populare rase de pisici datorită hainei sale maiestuoase și a naturii sale blânde, calme, prietenoase și ascultătoare. Aspectul maiestos al pisicii persane necesită îngrijire zilnică a blănii cu perii speciale rotunjite.

Pisica din Bengal

Pisica Bengal este o rasă încrucișată creată artificial între o pisică leopardă asiatică și o pisică domestică. În timpul experimentului, diferite specii de pisici au fost implicate pentru a crea pisici mai prietenoase cu oamenii și mai prietenoase. Așa a fost creată această rasă inteligentă de pisici. Bengalii sunt frumos modelați, foarte inteligenți și extrem de insistenți cu stăpânul lor.

Caracat 7.000 $ - 15.000 $

Sunt încrucișarea unui Caracal sălbatic și a unei pisici abisiniene, este considerată una dintre cele mai rare și mai scumpe rase de pisici din lume. Programul de creștere a avut succes oficial în 2007. Este foarte dificil să se reproducă și există doar câteva dintre ele în întreaga lume. Păstrarea lor necesită multă atenție, sunt mai blândi decât strămoșii lor, dar totuși manifestă o oarecare agresivitate.