Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Cele mai scumpe rase de pisici din lume Cele mai scumpe rase de pisici din lume

Când vine vorba de animalul nostru de companie, de obicei nu ne uităm la etichetele de preț, singurul lucru care contează, să știm că cei dragi sunt fericiți și sănătoși. Cu toate acestea, uneori trebuie să aveți dolari mari în portofel pentru a achiziționa animalul de companie selectat și pentru a menționa costurile viitoare. De data aceasta am colectat cele mai rase 29 de rase de pisici pe care le puteți găsi în întreaga lume.

Trebuie să plătești o avere pentru prima!

Ocicat 150 $ - 500 $

Ocicat este de origine americană. Din 1988, a devenit o rasă de pisici recunoscută și înregistrată oficial. Strămoșii săi includeau următoarele specii: abisinian, siamez, cu păr scurt oriental, egiptean și american cu păr scurt. Rezultatul este un animal atletic cu o haină pătată, nisipoasă până la argintie.

Albastru rusesc $ 400 - $ 600

După cum sugerează și numele, această frumoasă pisică provine din Rusia. Recunoscuți oficial de crescători din 1937. Aceștia se pot distinge prin haina dublă de culoare gri-albăstrui și ochii incredibil de spectaculoși de verde smarald. Nu doar aspectul lor, ci și inteligența lor au făcut-o foarte populară printre deținătorii de pisici.

 Van turcesc 500 $ - 800 $

Vanul turcesc provine din regiunea Van Lake din sud-estul Turciei. Au cei mai distinctivi ochi în formă de migdală, care deseori pot sclipi în diferite culori. Capul și capătul cozii lor pot fi roșii, maronii și chihlimbar, iar restul blănii este alb. Cei mai valoroși indivizi au de obicei un galben chihlimbar și un ochi albastru.

Pisică javaneză 500 - 800 USD

Această frumoasă pisică nu provine de fapt de pe insula indoneziană Java, contrar numelui său, ci este originară din Regatul Unit în 1978. Au un cap în formă de pană cu urechi mari în raport cu corpul. Ochii lor albaștri în formă de migdală sunt foarte atrăgători. De obicei sunt pisici foarte puternice.

Devon Rex 600 $ - 1.000 $

Blana curată caracteristică a lui Devon Rex a fost rezultatul unei mutații neumane, dar aleatorii. Crescătorii au observat exemplare speciale și din 1988 reproducerea a început cu succes în Marea Britanie. Specialitatea sa constă nu numai în blană, ci și în faptul că culoarea ochiului se potrivește perfect cu ea.

Pisica siameză 800 $ - 1.000 $

Pisicile siameze sunt una dintre cele mai vechi și mai cunoscute rase de pisici. Pentru aspectul lor exotic, au fost ținute în curțile regale ca simbol al statutului. Inteligent, docil, prietenos și se înțelege bine cu copiii. De aceea costă atât cât este.

Pisica Sphynx 900 $ - 1.100 $

Pisica Sphynx este una dintre cele mai divizatoare rase de pisici. Are un aspect unic, care nu trebuie confundat cu nicio rasă. Deși nu se știe cu siguranță când au apărut primele, experții spun că provin din New Mexico și din prima jumătate a anilor 1900. Este o pisică relativ sănătoasă, dar căderea părului trebuie echilibrată cu atenție. Protecția solară și îmbrăcămintea sunt recomandate cu tărie.

Abisinian 500 $ - 1200 $

Abisinianul este o pisică rară din jungla din Asia de Sud-Est. Este deseori denumit „minipuma”. Crescătorii vor accepta numai acei indivizi care au pe blană un pigment special numit eumalină (acest lucru asigură că blana lor va absorbi lumina).