Cele Mai Scumpe Proprietăți Imobiliare Din Lume

Cele mai scumpe clădiri din lume sunt de obicei cazinourile, care pot fi găsite în Las Vegas, Atlantic City sau Macao. Cu toate acestea, unele turnuri de birouri și hoteluri fac și ele pe listă.

1. Moscheea Al-Haram, Mecca — peste 30 de miliarde de dolari

Moscheea Al-Haram din Mecca este cel mai sfânt loc al islamului. Milioane de oameni fac pelerinaj la ea în fiecare an. În curtea sa interioară se află Sfânta Sfintelor, Kaaba. Este un cub de granit cu o piatră neagră misterioasă în interior. Potrivit lui Mohammed, o rugăciune la Moscheea al-Haram valorează sute de mii de rugăciuni oriunde altundeva.

2. Abraj Al Bait, Mecca — 15 miliarde de dolari

Turnurile Abraj Al Bait sunt un grup de clădiri înalte cu un zgârie-nori gigantic în mijloc. Turnul are 601 de metri înălțime, ceea ce îl face a doua cea mai înaltă clădire din lume. În partea de sus se află un ceas care le spune credincioșilor din Mecca ora exactă pentru cele cinci rugăciuni zilnice.

3. Reactorul Tokamak, Franța — 14 miliarde de dolari

Un institut de cercetare a intrat, de asemenea, pe lista celor mai scumpe 19 clădiri din lume: se spune că reactorul Tokama din Franța face posibilă fuziunea nucleară pe pământ și nu pe soare. Cu toate acestea, încă nu este clar dacă încercarea va reuși.

4.Marina Bay Sands, Singapore — 8 miliarde de dolari

Dacă vrei să pariezi la cel mai scump cazinou din lume, trebuie să călătorești în Singapore. Pentru că acolo se află Marina Bay Sands. Acest lucru punctează cu o terasă fenomenală pe acoperiș și piscina infinită de renume mondial, o piscină cu vederi spectaculoase care pare să nu se termine în nimic.

5. Emirates Palace, Abu Dahbi — 6 miliarde de dolari

Cel mai scump hotel de lux construit vreodată este Emirates Palace, care a fost deschis în Abu Dahbi în 2006. Datorită facilităților de lux, managerii hotelului pretind că sunt cu mult peste cinci stele. Fanii seriei de filme „Fast & Furious” cunosc clădirea din partea a șaptea.

6. Resorts World Sentosa, Singapore — 5,4 miliarde de dolari

Resorts World Sentosa este una dintre cele mai mari atracții turistice din Singapore. Sub acoperișul său se află un Universal Studio, un parc acvatic de aventură și cel mai mare oceanariu din lume. Peste 10.000 de angajați lucrează acolo în fiecare zi pentru a menține compania în funcțiune.

7. Clădirea Parlamentului Australian, Canberra — 4,2 miliarde de dolari

Parlamentul din Canberra este situat în centrul orașului, pe Capital Hill. Muncitorii au îndepărtat jumătate din deal pentru a construi clădirea. După finalizare, clădirea a fost din nou acoperită cu pământ. De aceea crește iarbă pe acoperișul Parlamentului. Construcția a costat peste un miliard de dolari australieni în 1988. Transformată în dolari SUA, clădirea cu cele 4.700 de camere ar costa astăzi 4,2 miliarde de dolari (3,76 miliarde de euro).

8. The Cosmopolitan, Las Vegas – 4,1 miliarde de dolari (3,67 miliarde de euro)

Cosmopoliton este cea mai scumpă stațiune de cazinou din America. Este format din două turnuri care oferă 3.000 de camere și Marquee Nightclub, unul dintre cele mai de succes cluburi din SUA.

9. Freedom Tower, New York City — 4 miliarde de dolari

Turnul Libertății, numit acum „The One World Trade Center”, se află la Ground Zero, lângă locul unde se afla cândva World Trade Center, distrus de un atac terorist în 2001. Clădirea are aceeași dimensiune cu Turnurile Gemene, la 541 de metri și are 104 etaje.

10. Wynn Resort, Las Vegas — 3,3 miliarde de dolari

Las Vegas este la fel de scump ca Macao. Printre altele, se află și Wynn Resort, care are rating de cinci stele de la Michelin, Mobil și multe alte agenții, printre altele. De asemenea, a fost primul hotel care a avut ferestre care se curăță automat