Cele mai scumpe NFT vandute pana acum

Cele mai scumpe NFT vandute pana acum Cele mai scumpe NFT vandute pana acum

NFT... auzim despre asta atât de des în acest moment, dar câți dintre noi știu de fapt ce sunt? Ei bine, NFT înseamnă „Jeton nefungibil”. Încă neclar? Este corect. „Nefungibil” indică practic că este unic și nu poate fi înlocuit cu nimic altceva. Un bitcoin, de exemplu, este fungibil, adică poți schimba unul cu altul și obține exact același lucru. O carte de tranzacționare unică, pe de altă parte, nu poate fi duplicată. Ai obține ceva cu totul diferit dacă l-ai schimba cu un alt card. Acest lucru arată unicitatea NFT la îndemână.

Inca cam confuz? Ce face asta atât de valoros? Cine alege valoarea? Ei bine, la cel mai înalt nivel, majoritatea NFT-urilor fac parte din blockchain-ul Ethereum. Ethereum, precum bitcoin și dogecoin, este o criptomonedă, dar blockchain-ul său permite și aceste NFT-uri, care stochează informații suplimentare care le permit să funcționeze diferit de, să zicem, o monedă ETH. Totuși, pot fi foarte scumpe, ceea ce ne duce la subiectul principal al zilei... care s-au vândut pentru cei mai mulți bani?

CryptoPunk #5217 — 5,59 milioane USD

CryptoPunk #5217 este o maimuță tricotată care poartă pălărie cu un lanț de aur, toate acestea fiind caracteristici foarte dorite chiar și pentru standardele CryptoPunk. #5217 este unul dintre cei mai rari Cryptopunk de pe piață, conform rarity.tools, ocupând locul 34, așa că așteptați ca acest lucru să crească în valoare în timp. Îți vine să crezi că un jpeg s-a vândut cu aproape 6 milioane de dolari?

Beeple’s Ocean Front — 6 milioane USD

Beeple este unul dintre cei mai cunoscuți și recunoscuți artiști digitali din industrie, așa cum se vede din prețurile mari pe care le percepe pentru munca sa. Ocean Front, care înfățișează o combinație de containere mari, o rulotă și un copac înalt în mijlocul oceanului și este doar una dintre cele două lucrări ale sale din primele zece.

XCopy’s A Coin for the Ferryman- 6,034 milioane USD

„A Coin for the Ferryman”, una dintre primele lucrări ale XCopy, a fost dezvoltată în 2018, dar a fost vândută pentru aproape 6 milioane de dolari pe 4 noiembrie 2021. Piesa este alcătuită din fețe mâzgălite pe un fundal colorat, formatul GIF asigurând că este unic și cu care proprietarul poate fi mândru. La urma urmei, acest articol poate fi ultimul de acest gen.

Beeple's Crossroad - 6,6 milioane USD

Beeple's Crossroad este un film de 10 secunde care înfățișează oameni care se plimbă printr-un corp mare, căzut, cu insulte mâzgălite peste tot. Lucrarea lui Beeple este atât de apreciată pentru că oferă ceva puțin diferit de NFT-urile obișnuite – iar prețul vorbește de la sine.

CryptoPunk #7804 — 7,6 milioane USD

Un alt CryptoPunk de adăugat la listă, dar în niciun caz ultimul. #7804 este unul dintre cele nouă CryptoPunks „Alien” și vine complet cu o șapcă, țeavă și umbre fantastice. Acesta este unul pe care ai fi încântat să-l fi bătut când a apărut prima dată.

CryptoPunk #3100 — 7,67 milioane USD

#3100 a devenit mult mai scump decât frații săi pe 11 martie 2021, la doar o zi după ce numărul 7804 a fost vândut. #3100, un alt Alien punk cu doar o bandă, este al șaptelea cel mai rar CryptoPunk de pe piață.

CryptoPunk #7523 — 11,75 milioane USD

#7523 este al treilea cel mai rar din colecție, cu o etichetă de preț pe măsură. Își aruncă toți colegii CryptoPunk din apă. Cu doar două CryptoPunk-uri mai rare decât #7523, întrebarea este acum cu cât mai mult pot fi vânduți cu adevărat... Se pare că lucrurile scapă de sub control?

Beeple’s HUMAN ONE – 28,985 milioane USD

Beeple este o perenă pe lista celor mai scumpe NFT vândute vreodată, revendicând trei dintre primele trei sloturi. Potrivit unui interviu al lui Christie, HUMAN ONE s-a vândut cu puțin sub 30 de milioane de dolari pe 9 noiembrie 2021 și este strâns legat de lucrarea sa anterioară „Everydays”. În legătură cu asta, vezi următorul...

Everydays: the First 5000 Days- 69,3 milioane USD

O altă piesă Beeple, acesta este cel mai costisitor NFT vândut vreodată unui singur proprietar – și există un motiv pentru asta. Lucrarea lui Beeple este atât de de înaltă calitate și de apreciată în comunitate încât acest proiect este efectiv un colaj de 5000 de piese ale sale. Și-a luat angajamentul de a realiza o piesă de artă în fiecare zi, începând cu 2007, și iată rezultatul. Inutil să spun că munca a meritat din plin.

„The Merge” al lui Pak – 91,8 milioane USD

Pe 2 decembrie 2021, The Merge a devenit cel mai scump NFT vândut vreodată, cu aproape 30.000 de colecționari prezentând pentru un total de 91,8 milioane de dolari. Acesta este singurul NFT din această listă de top 10 cu mulți proprietari, așa cum se vede de prețul exorbitant. Nu se poate nega faptul că NFT-urile devin din ce în ce mai populare cu timpul, dar se pune întrebarea: care este plafonul de preț pentru NFT?

Inutil să spun că, dacă dețineți orice NFT, ați putea ajunge cu o avere considerabilă pe mâini.