Cele mai mari stadioane din lume

  • Duminică, 6 Iunie 2021
  • Sport
Cele mai mari stadioane din lume Cele mai mari stadioane din lume

Azadi (100.000 de spectatori)

Azadi a fost stadionul cu cea mai impresionantă dimensiune de peste 10 ani (1971-1984). Standurile stadionului din Iran pot găzdui până la 100 de mii de fani ai evenimentelor sportive. De drept, Azadi poate fi considerată cea mai mare arenă de pe planetă din punct de vedere al suprafeței. Suprafața ocupată este de aproximativ 3 milioane mp.

Bukit Jalil (100 200 spectatori)

 

Bukit Jalil era în construcție pentru începutul „Jocurilor Commonwealth-ului” în 1998. Acesta este cel mai mare teren de sport din Malaezia și cel mai spațios de pe planetă. Poate găzdui până la 100.200 de oaspeți în standurile sale. Este locul de întâlnire pentru echipe din întreaga lume pentru a concura pentru Cupa și Supercupa de fotbal din Malaezia.

Aztec (105.000 de spectatori)

Azteca este a treia cea mai mare instalație sportivă din lume. Arena din America Latină este situată în Mexico City. Găzduiește 105.000 de fani de fotbal. Stadionul a găzduit 2 finale ale Cupei Mondiale. Ultimele jocuri, desfășurate în 1986, sunt cunoscute pentru „Bare of the Century”, marcat de D. Maradona. Jucătorul vedetă a reușit apoi să înscrie mingea cu mâna, rezultatul fiind că echipa argentiniană a devenit câștigătoarea Cupei Mondiale. În timpul pauzelor dintre meciurile de fotbal, aici au loc evenimente majore în prezența a sute de mii de spectatori. De exemplu, în 1993, M. Jackson a evoluat la stadion cu programul său, iar în 1999, Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit cu oamenii din Mexic. Arena a fost deschisă în 1966.

Salt Lake (120.000 de spectatori)

Salt Lake este numit complexul sportiv pentru tineret din India. Se situează pe locul doi printre toate facilitățile sportive din lume, găzduind până la 120 de mii de fani ai fotbalului. În ceea ce privește suprafața, teritoriul său este de 309 mii de metri pătrați. Structura seamănă cu o formă de elipsă. Clădirea este destinată evenimentelor de fotbal și atletism. Deasupra standurilor există un tavan puternic, care este o suprastructură din beton și aluminiu. Arena s-a deschis în 1984.

Stadionul de Mai (150.000 de spectatori)

Stadionul de 1 Mai este cel mai unic și imens, având în vedere teritoriul și capacitatea, o structură de pe pământ. Construită în Pyonghang. Numit după o sărbătoare care vine anual pe 1 mai și este dedicată oamenilor muncii. Un alt „nume” este Rungnado, stadionul a fost numit după locul în care este situat. Cel mai mare teren de fotbal din punct de vedere al dimensiunii sale poate găzdui simultan aproximativ 150 de mii de fani ai unor astfel de evenimente