Cele mai Interesante 3 Orașe „Fotbal” Din Regatul Unit

  • Miercuri, 9 Februarie 2022
  • Sport

Fotbalul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume, dacă nu chiar cel mai popular. Pasiunea jocului îi ademenește pe fani până la punctul în care le pasă cu pasiune de echipa aleasă. Suntem plini de bucurie când ei câștigă, suntem plini de tristețe când pierd și cu siguranță plini de furie când arbitrul greșește împotriva noastră! Dacă vorbim de fotbal, nu există un loc mai bun în care să privim decât Regatul Unit! Marea Britanie (în special Anglia) găzduiește una dintre cele mai populare divizii din fotbalul mondial - Premier League. Fanii britanici sunt cu siguranță unii dintre cei mai pasionați fani din lume; se pare că fiecare oraș are cluburi cu urmăritori uriași! Deci acum a sosit momentul; aflați despre unele dintre cele mai interesante orașe nebune de fotbal din Marea Britanie, unele din această listă s-ar putea să vă surprindă.

Manchester, Anglia

Acesta este o surpriză? Nu chiar. Manchester găzduiește două dintre cele mai mari cluburi din Anglia; Manchester United și Manchester City. Manchester United este cu siguranță cel mai decorat dintre cei doi, deținând recordul ca cel mai de succes club din fotbalul englez, câștigând un record de 20 de titluri de ligă, 12 Cupe FA, 5 cupe ale ligii și 21 de scuturi comunitare. Ei au câștigat, de asemenea, Liga Campionilor de trei ori (cea mai recentă fiind în 2008), precum și un trofeu UEFA Europa League în 2017. Cealaltă parte a lui Manchester este formată din „vecinii zgomotoși ai lui United”, Manchester City. Nu a fost nimic de strigat pentru Manchester City înainte de o preluare de mega bani în 2008, care a văzut echipa transformându-se în concurenți instantanei la titlu. Ulterior, City a fost o forță dominantă în ligă de ani de zile, chiar devenind pe United drept cel mai bun club din Manchester în ultima vreme. Adăpostul a două dintre cele mai înverșunate cluburi din ligă, Manchester are un oraș împărțit cu fani pentru fiecare, deși trebuie spus că s-ar părea că United are încă cel mai mare sprijin dintre cele două... Old Trafford (United) și Eithad (Oraș). ) sunt ambele stadii destul de frumoase.

Liverpool, Anglia

Liverpool! Casa Beatles, un oraș-port care merită cu siguranță vizitat din alte motive decât fotbalul! Cu toate acestea, este și un oraș puternic al fotbalului. Liverpool găzduiește două stagii principale din Premier League, Liverpool Football Club și Everton Football Club. Liverpool este poate cel mai mare dintre cei doi, care a câștigat 19 titluri de ligă în trecut, cel mai recent fiind în Premier League în 2020. Liverpool are un trio de atac nemilos format din Mohamed Salah, Sadio Mane și Roberto Firmino și cei trei chiar au condus. ei la succesul Ligii Campionilor în 2019. Everton, pe de altă parte, este o echipă decentă, dar a avut mult mai puțin succes decât vecinii lor. Cel mai recent titlu al lor a venit în 1987, în timp ce cel mai recent trofeu al lor a fost Cupa FA din 1995. Lucrurile au arătat în sus pentru Everton anul trecut, cu managerul de elită Carlo Ancelotti la cârmă, dar a plecat ulterior pentru a se întoarce la Real Madrid. Everton pare puțin pierdut în acest moment, dar asta nu împiedică Liverpool vs Everton să fie unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului!

Glasgow, Scoția

Aici călătorim puțin mai spre nord, până la Scottish Premiership. Există doi grei în fotbalul scoțian, pe care îi vezi adesea concurând în competițiile europene - Rangers și Celtic. Ambele părți au sediul și în Glasgow! Vă puteți imagina că acest lucru provoacă o rivalitate destul de intensă între fanii acestor cluburi. Ar fi corect să credem că Celtic este cel mai de succes dintre cei doi, când de fapt Rangerii au câștigat mai multe trofee în general! Rangers ocupă primul loc pe 116, în timp ce Celtic rămâne în urmă cu 112. Rangers au 55 de titluri de ligă, în timp ce Celtic are 51, dar Celtic a avut cu siguranță mai mult succes în ultimii ani și chiar a câștigat o cupă europeană în 1967. Dacă cauți pentru o cultură interesantă (mâncăruri precum haggis nu sunt alimentele tale obișnuite de zi cu zi), dar și vrei să experimentezi niște rivalități pasionate de fotbal,

Desigur, există și alte orașe de fotbal pe care am omis să le menționăm, cum ar fi Londra, care găzduiește cluburi masive precum Arsenal, Chelsea și Tottenham; dar nu te-ar surprinde să știi că capitala nici măcar nu se află în top 3 aici? Nebun.