Cele mai inteligente animale

  • Duminică, 13 Noiembrie 2022
  • Animale

Delfini

Alături de oameni, delfinii au cel mai mare creier proporțional cu dimensiunea lor. Drept urmare, sunt capabili să facă lucruri destul de impresionante, cum ar fi să demonstreze conștiința de sine, să rezolve probleme ca indivizi și într-un cadru de echipă și să demonstreze emoții complicate, cum ar fi empatia, durerea, bucuria și chiar pot să învețe alte abilități pe care le ei. ei înșiși au fost învățați. Cu toate acestea, aceste animale aproape încep să sune ca oameni cu aripioare! Abilitatea lor cea mai impresionantă din punct de vedere cognitiv este modul în care sunt capabili să imite comportamentul uman, care, potrivit cercetătorilor, necesită o cantitate semnificativă de putere cerebrală pentru ca orice animal să o facă.

Ciorile

Ciorii sunt considerați a fi în fruntea listei de IQ pentru păsări, cu abilități cognitive mai mari decât papagalii și cacatuii. De fapt, corbii au o înțelegere a cauzei și efectului care este similară ca capacitate cu oamenii de 5 până la 7 ani! Ei sunt, de asemenea, destul de pricepuți cu unelte, mulți dintre ei construind de fapt cârlige și sonde din bețe și alte plante pentru a pătrunde în vârful palmierilor. Atunci când li se oferă o recompensă, cum ar fi mâncare, corbii pot rezolva chiar puzzle-uri semicomplicate, cum ar fi un test care cere unui corb să ridice nivelul apei dintr-un tub pentru a se potrivi cu cel de-al doilea tub pentru a obține ceva de mâncare.

Caini

Câinii au reușit să realizeze ceea ce oamenii de știință numesc o abilitate de „teoria minții”. În esență, acest lucru înseamnă că câinii înțeleg că alții au emoții, dorințe sau motivații care pot fi foarte diferite de ale lor. Câinii arată acest lucru destul de des, în special prin capacitatea lor de a înțelege comportamentele umane subtile, cum ar fi urmărirea gesturilor mâinii și chiar mișcarea ochilor. În plus, câinii pot fi dresați să înțeleagă limbajul uman, un câine, Rico, fiind învățat numele a peste 200 de articole. 

Pisicile

Când vine vorba de neuronii creierului dintre pisici și câini, pisicile sunt cu siguranță câștigătoare. Aceste bile minuscule de puf și colți au 300 de milioane de neuroni, comparativ cu câinii care au doar 160 de milioane. Aceasta înseamnă că pisicile au, de asemenea, un cortex cerebral mult mai mare, care guvernează abilități precum rezolvarea problemelor, memoria pe termen scurt și lung și gândirea rațională. Pisicile sunt, de asemenea, creaturi foarte curioase, ceea ce atestă inteligența lor ridicată și capacitatea cognitivă. Deși, cu toată sinceritatea, oamenii de știință le este dificil să studieze inteligența felinei, deoarece de obicei nu sunt dispuși să participe la experimente.