Kungsleden, The Road of Kings, Suedia
În partea de nord a Suediei, în jurul cercului polar polar este o rută turistică lungă de aproximativ 432 km, orientată nord-sud.
Este considerat un turneu destul de popular și nu numai în Suedia, ci și în Europa, în plus aventurierii vin să facă călătoria chiar și din străinătate pentru a vedea peisajul stâncos neatins din Lapplands suedeze. Drumul turistic nu este o idee nouă, gândul a apărut în mintea oficiilor de turism, pentru a aduce acea parte a țării mai aproape de oameni. Ei nu au făcut doar traseul, ci și au construit căsuțe la o plimbare de câteva zile unul față de celălalt, care au evoluat către complexe mai mari, în comparație cu circumstanțele, facilitățile de odihnă de o zi lungă de plimbare sunt aproape luxoase.
Sf. Olaf, Norvegia
De-a lungul pelerinajului Sf. Olaf sunt ascunse numeroase comori culturale. Natura scandinavă, cultura nordică și specialitățile locale sunt cu totul oferite în acest minunat pelerinaj. Călătoria este între Oslo și Trondheim, o călătorie minunată în care putem trăi prin toate jetoanele tradițiilor și ospitalității norvegiene, deoarece acest drum a fost folosit încă din epoca medievală. Lungimea întregului traseu este de 614 km. Pelerinajul norvegian Sf. Olaf a fost al doilea pelerinaj care a fost inclus pe lista pelerinajelor culturale europene în mai 2010 (primul a fost pelerinajul Sf. Iacob în 1987).
Via Francigena
Via Francigena este un pelerinaj care începe din Canterbury, Anglia și obișnuia să facă legătura între orașele italiene și zonele de dincolo de Alpi, cu Franța de astăzi și teritoriul întregului Imperiu Frank. După edictul lui Constantin cel Mare din 313, care a asigurat exercițiul liber al religiei pentru creștini, Via Francigena a căpătat o mare importanță. Primul document care menționează opririle traseului este din 990 de către Arhiepiscopul de Canterbury așa-numitul „Serios” Sigeric. Arhiepiscopul a pelerinat la Roma de la Canterbury pentru a lua paliul (insigna oficială de a fi arhiepiscop) de la Papa Ioan al XV-lea. Pe drumul de întoarcere la Canterbury a enumerat oprirea pelerinului său. În 1985, Giovanni Caselli, un istoric grafic și de artă din Florența, a dezvăluit traseul pentru primul pelerinaj pe care l-a făcut episcopul sigeric, pe baza notelor sale. Traseul nu a fost constant, ci a legat mai degrabă mănăstirile decât orașele mai mari. Călătoria are în jur de 80 de părți, iar lungimea totală a acesteia este de 1700 km.
Lycian, Turcia
Potrivit multor oameni, pelerinajul Lycian este una dintre cele mai frumoase cărări și pelerinaje din lume, o combinație perfectă de frumuseți naturale și istorice și excursii și plaje la picioare! Rătăcind pe pajiști înflorite, sub vârfuri de munte înzăpezite și lângă pâraie de munte limpezi și cristaline. Vizitarea plajelor în golfurile ascunse, care nu se pot deplasa, dar și o excursie pentru cei care preferă atracțiile culturale, deoarece atracțiile arheologice antice grecești, romane și persane, mormintele stâncoase vechi de o mie de ani, orașele căzute și bisericile bizantine aduc înapoi starea de spirit magică din epocile trecute. Licia este o regiune geografică veche. A fost numit după poporul luwian care avea origini grecești. Este situat pe o zonă montană asemănătoare peninsulei, pe malul sud-vestic al Asiei Mici, acoperită de păduri. În zilele noastre aparține Turciei. Licia era alcătuită din orașe-state independente care erau într-o strânsă alianță între ele și care pot fi datate din 1250 î.Hr. În zilele noastre teritoriul său este de la Fethiye la Antalya. Pe tot parcursul călătoriei putem găsi biserica Sf. Nicolae, care este foarte populară printre pelerinii ortodocși. Sfântul Nicolae, omul istoric, s-a transformat ulterior în figura lui Moș Crăciun. S-a născut în orașul Patara în timpul III. secolului și a locuit acolo până când a fost nominalizat să devină episcopul Myrei (astăzi Demre), adică la 80 km de Patara. Deși Moș Crăciun a devenit o figură a iernii,