Cele Mai Frumoase Plaje Ascunse Ale Italiei

  • Duminică, 12 Iunie 2022
  • Turism

Rugges Cliffs, plaje cu nisip fin și o mare turcoaz – Italia este una dintre cele mai bune destinații de călătorie din Europa pentru o vacanță extinsă la plajă. Dar care plajă este de fapt cea mai frumoasă? Vă arătăm nestematele ascunse.

Plaja La Cinta din Sardinia

O plajă cu nisip alb, lungă de trei kilometri, îi așteaptă pe scăldatorii care caută soare în Sardinia. Plaja, care este una dintre cele mai lungi de pe insulă, se înclină ușor în marea turcoaz și limpede și este, prin urmare, o destinație populară pentru familiile cu copii. Există, de asemenea, câteva cafenele și restaurante pe o mică promenadă pe plajă, care vă invită la mese delicioase și mici gustări între ele.

Cala del Gesso din Toscana

Pe peninsula Monte Agentario din Toscana, Italia, scăldatorii vor găsi frumoasa plajă naturală Cala del Gesso. Și deși plaja este una dintre cele mai frumoase din toată țara, este mai degrabă goală decât supraaglomerată chiar și în lunile de vară.

San Vito Lo Capo în Sicilia

O plajă lungă de nisip, care, în combinație cu stânci accidentate și o promenadă plină de viață, este un adevărat punct fierbinte pentru turiștii care fac baie în Sicilia. Nu departe de mica statiune de pe litoral San Vito, turistii vor gasi un adevarat paradis la malul marii pe plaja San Vito Lo Capo. Turiștii se pot relaxa acolo, pot face sporturi nautice și se pot bucura de delicii culinare într-unul dintre numeroasele restaurante.

Capo Vaticano în Calabria

Golfuri mici cu albastru turcoaz, apă limpede și o plajă cu nisip fin, înconjurată de câteva stânci – turiștii se pot bucura de această priveliște magică la Capo Vaticano, lângă Topea. Situat pe un afloriment stâncos, capul este o destinație populară pentru turiștii pe plajă care ar dori, de asemenea, să vadă o parte din lumea subacvatică de pe coasta Italiei.

Spiaggia Porto Selvaggio din Puglia

Orașul Porto Selvaggio este situat în regiunea italiană Apulia, în portul de agrement Nardò. Este cunoscut pentru coasta accidentată și golfurile naturale - înconjurate de păduri dese și parfumate de pini. Pentru a ajunge la plaja cu pietriș, călătorii trebuie să facă și o plimbare de 20 de minute de-a lungul unei cărări forestiere. O altă caracteristică specială: în golf există și pete de apă dulce rece.

Piscine di Venere

Piscine di Venere nu este o plajă clasică. Dar încă trebuie să fie pe această listă pentru că este o piscină naturală cu apă de mare mică și caldă, la vârful Capo di Milazzo din Sicilia, separată de mare printr-un recif. Snorkelingii pot vedea acolo stele de mare, castraveți de mare și pești colorați.

Cala Rossa in Favignana

Favignana, micuța insulă vecină a Siciliei, găzduiește plaja de vis Cala Rossa. Plaja cu nisip fin este formată din două golfuri stâncoase pitorești. Cele două golfuri cu apă limpede sunt perfecte pentru înot. Cu toate acestea, deoarece plaja este foarte îngustă, relaxarea pe plajă este destul de dificilă.