Cele mai frecvente greseli pe care le comiti inainte de culcare

Te confrunti adesea cu un somn agitat sau poate cu o stare de rau, de neliniste, cu un disconfort, ce apare “pe nepusa” masa?

Din pacate, exista o serie de greseli pe care cei mai multi dintre noi le comit inainte de ora de culcare, greseli care nu au un impact deloc pozitiv asupra corpului nostru, nici pe termen scurt, dar nici pe termen lung. Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le comitem cu totii inainte de culcare.

 

l  Mancarea

Regula practica spune ca ultima masa ar trebui sa fie luata cu cel putin doua ore inainte de somn pentru ca organismul sa o poata asimila si digera corespunzator, astfel incat sa putem preveni episoadele neplacute de usturime, senzatia de greutate, flatulenta etc. Totusi, daca simti ca nu poti dormi din cauza foamei, incearca sa consumi un aliment usor si sa prelungesti timpul pana la somn. Atentie insa! Dupa masa nu ar trebui niciodata sa stam culcati, asezati intins.

 

l  Omiterea spalatului pe fata

Spalatul pe fata nu este echivalentul utilizarii unui demachiant sau a apei micelare, un pas care se practica anterior curatarii propriu zise. Omitand acest pas nu facem decat sa lasam sa actioneze ingredientele si/sau bacteriile deja prezente pe ten.

 

l  Utilizarea asternuturilor nepotrivite

Asternuturile nepotrivite nu doar ca permit dezvoltarea bacteriilor, aparitia transpiratiei si a disconfortului generalizat, dar pot duce si la cauzarea unor episoade de insomnie sau chiar a unor iritatii.