Cele mai eficiente tratamente pentru starile de greata

Din pacate, de-a lungul vietii, nu toate lucrurile merg atat de bine pe cat ne-am dori deseori. Astfel, din cand in cand, pe fondul unor afectiuni diferse, unele mai simple, alatele mai complexe, fie din cauza unor simple practici zilnice, ajungem sa ne confruntam cu o stare generala de rau.

Unul dintre cele mai suparatoare aspecte ale starii de rau este bineinteles senzatia de greata, care ne scade productivitatea, modul in care ne simtitm si totodata accentueaza senzatia de rau.

Aceasta stare de greata poate fi totusi contracarata, fie ca vorbim de greata instalata in urma unei indigestii, a unor probleme de sanatate dezvoltate in timp, fie ca urmare a raului de masina sau a problemelor oculare.

Iata asadar care sunt cele mai eficiente tratamente in remedierea si alungarea starilor de greata.

 

 

1. Odihna

Corpul extrem de obosit sau stresat se poate confrunta cu starile de greata. De aceea, e recomandat ca atunci cand acestea se instaleaza, si mai ales atunci cand persistenta starilor de greata nu se intinde pe parcursul a catorva zile ce poate indica o afectiune grava de sanatate si care necesita imediat controlul medicului, sa iti ei un concediu de odihna sau sa dai totul deoparte si sa te relaxezi, sa te odihnesti si de ce nu, sa tragi un pui de somn. Poti incerca sa dormi pe partea dreapta, in special daca greata este asociata cu disconfort abdominal si senzatie de voma. Acest lucru te va ajuta sa-ti recapeti fortele.

 

2. Ceaiurile

Ceaiurile din plante sunt o metoda naturala prin care poti combate starile de greata. Poti opta pentru combinatii de menta si musetel, respectiv sunatoare, care au un rol benefic in diminuarea starilor de greata.

 

3. Controlul medical

Deseori starile de greata sunt asociate fie cu probleme interne (boli precum gastrita, probleme hepatice, biliare, indigestie etc.), fie cu stari de greata datorate echilibrului (ochilor in special). In acest caz e recomandat sa soliciti sfatul medicului, sa faci un control al urechii si/sau al ochilor. In multe dintre situatiiti se va prescrie un tratament impotriva starilor de greata.