Cele Mai Bune Tipuri De Case Pe Care Le Puteți Deține

Cu siguranță ați observat că există o mulțime de jargon în jurul stilurilor de casă și al structurilor acestora, fie că faceți cumpărături pentru prima dvs. casă sau pentru o nouă investiție imobiliară. Înțelegerea acestui jargon vă va ajuta să găsiți casa pe care o căutați, să anticipați problemele tipice în timpul inspecției casei și să descoperiți avantajele anumitor tipuri de case.

Este esențial să fii conștient de cei doi factori de bază utilizați pentru a clasifica casele: tipul de structură și designul. Tipul de clădire este denumit structură. Detaliile arhitecturale și designul, cum ar fi Craftsman sau contemporan, sunt denumite stil.

Pentru a vă ajuta să vă concentrați preferințele și să vă găsiți casa ideală mai eficient, am adunat cele mai comune modele de case și elemente arhitecturale.

Apartament

Un apartament este una dintre numeroasele locuințe comparabile care alcătuiesc o singură structură de clădire. Cerința de a închiria spațiul de la un proprietar este o componentă esențială. Apartamentele și complexele de apartamente au adesea caracteristici confortabile, cum ar fi o piscină, o sală de sport, o spălătorie sau o persoană de reparații la fața locului.

Veți avea multe mai multe avantaje și dezavantaje de luat în considerare atunci când alegeți să cumpărați sau să închiriați, chiar dacă nu veți avea atât de multă intimitate și nu veți acumula capitaluri proprii în casa dvs.

Aspecte pozitive: Se ocupă întreținerea și reparațiile.

Contra: Pentru că nu există opțiune de cumpărare, există mai puține opțiuni și libertate. Rocket Mortgage® nu oferă în prezent împrumuturi pentru achiziționarea de apartamente.

Condo

Un apartament poate fi o opțiune minunată pentru dvs. dacă vă bucurați de avantajele unui apartament, dar doriți să dețineți. Sunteți responsabil să vă ocupați de toate întreținerea și reparațiile, în loc de a avea un management al clădirii sau proprietarul care se ocupă de apartamentul dvs.

Aspecte pozitive: pentru persoanele în vârstă care doresc să dețină o proprietate și să aibă o ipotecă, dar nu doresc să se ocupe de întreținerea unei case unifamiliale, condominiile sunt o opțiune grozavă pentru viața orașului. Beneficiile dreptului de proprietate asupra casei și întreținerea mai puțină decât o casă unifamilială sunt avantaje.

Contra: Există mai puțină libertate de alegere și confidențialitate.

Co-Op

O cooperativă pentru locuințe este un alt nume pentru o cooperativă. În comparație cu celelalte opțiuni de locuințe de pe lista noastră, aceasta este destul de unică. Într-o cooperativă, spre deosebire de a deține clădirea, cumpărați o acțiune din compania care o deține.

Cantitatea de spațiu care vi se acordă în cooperativă este, în general, legată de numărul de acțiuni pe care le dețineți. Veți vota pentru zonele comune după ce ați fost admis într-o cooperativă și după cumpărarea de acțiuni și veți împărți taxele de întreținere și alte taxe.

Aspecte pozitive: Cooperativele oferă un puternic sentiment de comunitate și costă mai puțin decât casele obișnuite.

Contra: Există mai puțină libertate și este necesar un consens de grup pentru decizii.

unifamilial (decomandat)

Spre deosebire de apartamente, apartamente sau case de oraș, o casă unifamilială are distincția importantă de a fi complet separată de alte locuințe. Casele unifamiliale reprezintă majoritatea caselor din Statele Unite.

Ele apar adesea în suburbii și sunt mai puțin răspândite în zonele dens populate. Cu excepția cazurilor în care există restricții impuse de asociațiile de proprietari (HOA), casele unifamiliale sunt de obicei mai private și oferă mai multe posibilități de personalizare.

Aspecte pozitive: în comparație cu majoritatea celorlalte case, locuințele unifamiliale oferă mai multă libertate și singurătate.

Contra: De obicei costă mai mult pentru a deține și întreține.

Casa Mica

Popularitatea caselor mici a crescut recent, declanșând așa-numita „mișcare a casei mici”. Aceste case mici variază de obicei în mărime între 60 și 400 de metri pătrați. În timp ce unele case mici sunt construite în întregime la comandă, altele sunt prefabricate.

Datorită faptului că anumite case mici sunt mobile și pot fi mutate în diferite locații, acestea au devenit populare în rândul persoanelor singure și al cuplurilor care doresc mai multă independență financiară și fizică.

Aspecte pozitive: Casele mici au prețuri mai rezonabile și vă oferă mai multă flexibilitate fizică.

Contra: Există mai puțin spațiu pentru extinderea familiei datorită dimensiunii mult mai mici.

Townhome

Având propria intrare de pe stradă și împărțind cel puțin un perete cu o altă unitate, o casă de oraș sau o casă de oraș este o reședință privată. Sunt cele mai apreciate în orașele mari cu spațiu restrâns.

Casele urbane păstrează adesea spațiul orizontal, fiind construite unul lângă altul cu reședințele învecinate, maximizând în același timp spațiul vertical cu numeroase etaje. Există ocazional zone comune în mijlocul unui grup de case.

Aspecte pozitive: În general, sunt mai puțin costisitoare decât casele unifamiliale.

Contra: aveți mai puțină libertate de a modifica exteriorul și mai puțină intimitate.