Cele mai bune sfaturi pentru a invata matematica incepand din clasa a 5-a

Cele mai bune sfaturi pentru a invata matematica incepand din clasa a 5-a Cele mai bune sfaturi pentru a invata matematica incepand din clasa a 5-a

Exista mai multe stiluri de invatare pe care elevii le aplica si fiecare copil are caracteristici proprii, care se vor vedea si in modul in care invata matematica. In acest articol prezentam pentru elevi, profesori si parinti cele mai mari secrete ale invatarii eficiente pentru matematica, ce se aplica inca din clasa a 5-a si pe care elevii foarte dotati le pot aplica chiar si din anii mai mici.

Capacitatea unui elev de a invata cat mai bine si mai rapid pe perioade lungi de timp, este o caracteristica ce determina succesul pe termen lung. Scoala invata elevii numeroase notiuni noi insa nu ii invata si cum sa invete si de aceea iti oferim aceste sfaturi.

Probleme matematica clasa 5 pentru a pacali creierul

In cazul in care informatiile pe care le inveti iti par extrem de plictisitoare si tot ce vrei sa faci este sa inchizi culegerea si sa pleci la joaca, cea mai buna metoda este sa incepi cu o culegere matematica clasa 5. Cele mai multe culegeri sunt structurate pe capitole iar problemele foarte usoare se afla la inceput. Aceste probleme pe care le poti rezolva fara sa iti pui foarte mult creierul la lucru sunt o metoda buna de a incepe pentru ca stim deja ca “pofta vine mancand”.

De asemenea, elevul poate sa incerce sa se autoconvinga ca informatiile pe care le asimileaza sunt de o importanta vitala. Pentru ca creierul uman este stimulat in primul de emotii, este important ca activitatea de invatare sa aiba o incarcatura emotionala.  Multi parinti, elevi si profesori vor fi tentati sa intrebe, ce incarcatura emotionala poate avea o stiinta reala cum este matematica. Raspunsul este niciuna, insa modul in care elevul invata determina emotiile si de aceea am facut recomandarea de mai sus, aceea de a invata din aproape in aproape, de la probleme simple la probleme complexe, pentru ca elevul va simti provocarea de a incerca ceva mai greu si mai greu, pana cand va ajunge al probleme care sa ii testeze creierul si cunostintele, fara sa isi dea seama.

Invata matematica invatand pe altcineva cu ajutorul unei culegeri de matematica clasa 5

Elevii care au invatat si aprofundat cunostintele de matematica utilizand metoda de mai sus, nu ar trebui sa se opreasca aici. Specialistii care studiaza tehnicile de invatare rapida au constatat in urma studiilor ca o metoda foarte buna de a sedimenta cunostiinte este de a invata o alta persoana.

Un elev care poate explica cu propriile cuvinte altui elev ceea ce a invatat deja, cu siguranta a inteles notiunile studiate si exista garantia ca informatiile vor fi sedimentate pe termen lung sau chiar foarte lung. Cea mai buna metoda de a face asta este ca elevul sa aiba o culegere de probleme matematica clasa 5 din care sa invete alti elevi din clasa sau cunostinte mai slabe la matematica. Pentru acest lucru insa este foarte important ca parintii sa se asigure ca elevul stie foarte bine capitolul studiat si sa discute cu profesorul inainte, astfel incat elevul mai slab sa nu aiba de suferit pentru ca primeste informatii eronate.

Pentru a evita situatiile neplacute in sensul acesta parintii pot apela la alte metode. Pot cumpara o culegere de probleme matematica clasa a 5 a, din care sa ceara elevului sa le explice anumite rezolvari, in conditiile in care parintele intelege matematica. In acest sens, cei mai avantajati sunt copiii care au in casa un parinte care se pricepe la matematica. Astfel va fi facut un exercitiu interesant intre parinte si copil, in care parintele devine elevul.

De asemenea, profesorul, la scoala poate apela la diverse metode prin care sa faca elevul sa explice. Tehnica general aplicata este cea cu elevul scos la tabla, care scrie rezolvarea pur si simplu, fara sa scoata un sunet. In realitate, o metoda mult mai buna ar fi ca elevul sa explice pas cu pas ce face si de ce scrie anumite ecuatii sau notiuni pe tabla, astfel incat toata clasa sa inteleaga. In acest fel, elevul isi va sedimenta mult mai usor cunostintele si exista mai multe sanse ca elevii care aveau nelamuriri sa inteleaga anumite notiuni.