Cele mai bune remedii impotriva puricilor la oameni si animalele de companie

  • Sâmbătă, 28 Decembrie 2019
  • Diverse

Puricii sunt insecte mici, iritante, care ataca cel mai mult animalele de companie. Dar, daca aveti animale de companie sau traiti intr-o zona in care puricii sunt obisnuiti, exista sanse mari ca si dumneavoastra sa suferiti de muscaturi de purici.

Muscaturile de purice sunt dureroase si provoaca mancarime. Intepaturile pot aparea ca puncte mici, rosii, de obicei in grupuri de trei sau patru. Acestea sunt cel mai adesea vazute in jurul gleznelor sau picioarelor, totusi, muscaturile pot fi observate si in jurul taliei sau in faldurile coatelor si genunchilor.

Scarpinatul excesiv poate deteriora pielea si poate duce la o infectie secundara bacteriana. Pentru a trata si a preveni muscaturile de purici, prima dvs. linie de aparare ar trebui sa controleze infestarea.

In acelasi timp, exista multe metode naturale pe care le puteti utiliza pentru a trata repede muscaturile de purici asupra dvs., precum si a animalelor de companie.

Comprese reci

Aplicarea unei comprese reci poate ajuta la oprirea mancarii si a durerii din cauza muscaturilor de purici. Acest remediu functioneaza atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie.

Bicarbonat de sodiu

Un alt remediu excelent pentru muscaturile de purici pe oameni si animale de companie este bicarbonatul de sodiu. Fiind un neutralizator natural al acidului, acesta ofera o usurare instantanee de la mancarime. De asemenea, reduce tumefierea si inflamatia, precum si riscul de infectie.

Otet de mere

Otetul de cidru de mere nefiltrat este un alt remediu excelent pentru a trata muscaturile de purici. Acest remediu functioneaza bine atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. Acesta poate ajuta la reducerea inflamatiei si la atenuarea mancarii in zona afectata. Continutul sau de acid acetic previne si infectiile.

Aloe Vera

Succulentul gel de aloe vera este linistitor pentru piele, atat pentru oameni, cat si pentru animalele de companie. Compusii sai activi contin proprietati antiseptice precum si antiinflamatorii, ajuta la ameliorarea mancarimilor datorate muscaturilor de purici. De asemenea, accelereaza procesul de vindecare.

Sfaturi suplimentare

·         Aspirati si curatati bine casa pentru a controla infestatia.

·         Spalati animalul cu un sampon de purici recomandat de medicul veterinar.

·         Aplicati crema de galbenele pe zona afectata pentru a preveni agravarea eruptiei cutanate.

·         Utilizati lotiune de calamina sau crema de hidrocortizon pentru a usura mancarimea.

·         Aplicati frunze de busuioc zdrobite pe zonele afectate.

·         Antihistaminicele pot ajuta la a scapa de mancarime. Consultati medicul despre ce antihistaminice sunt sigure pentru animalele de companie.

·         Este important sa evitati zgarierea pielii, deoarece poate provoca o infectie.

·         Includeti usturoi in dieta. Puricilor nu le place mirosul de usturoi si ii va impiedica sa muste.

·         Uneori poate fi necesar un tratament profesional de combatere a daunatorilor pentru a scapa de infestatie.