Cele mai bune prosoape de baie. In top ramane bumbacul

Cele mai bune prosoape de baie. In top ramane bumbacul Cele mai bune prosoape de baie. In top ramane bumbacul

La prima vedere, s-ar putea să nu pară că există multe pentru a distinge un prosop de baie de altul. În realitate, totuși, există mulți factori care le deosebesc, inclusiv absorbția, durabilitatea, moliciunea, portabilitatea și timpul de uscare, scrie https://h0me.ro

Cele mai bune prosoape de baie vor varia in functie de preferintele tale personale, dar tine cont de aceste reguli: bumbac sau amestecuri de bumbac, suprematie cand vine vorba de absorbtie si catifelare. 

Prosoapele mai groase ofera senzatia de lux, dar va dura mai mult până se usucă. Și dacă aveți nevoie de ceva care se usucă rapid, căutați microfibră, dar fiți pregătiti să renuntati la senzația de moale.

Daca iti doresti putina mangaiere dupa baie, un prosop pufos iti va tine de cald dupa ce iesi de la dus, in timp ce va absorbi apa din piele.

Fiecare dintre noi vrea întotdeauna lenjerie de pat de înaltă calitate pentru dormitor și baie. Deoarece unele dintre cele mai bune hoteluri din lume acordă prioritate să aibă în camerele lor în orice moment cearșafuri și prosoape super confortabile și super moi, căutarea celor mai bune prosoape de baie sau cearșafuri online poate face diferența în casa. Acest lucru vă face șederea și mai bună și mai confortabilă.

Prosoapele de baie sunt folosite pentru a acoperi tot corpul, pentru a inveli parul sau pentru a sterge mainile si fata. De aceea trebuie sa fie realizate din material de calitate, igienic si absorbant. Cea mai comună și cunoscută fibră pentru producția lor este bumbacul, care are o textură moale și durabilă. Un astfel de produs fiind si un accesoriu de baie, poate fi gasit in toate culorile dorite, cu modele brodate sau chiar personalizat cu fotografii de familie.

Cand veti citi recenzii despre cele mai bune prosoape de baie pentru bebelusi, veti vedea ca acestea pot fi prevazute cu prosoape de baie cu urechi si diverse forme care imita pielea animalelor, facand astfel procesul de uscare un adevarat joc. Dacă nu știți să distingeți produsele de acest tip de pe piață, vă invităm să urmăriți mai jos principalele caracteristici definitorii ale acestora.

Forța absorbantă

Un prosop de baie de bună calitate ar trebui să poată absorbi apa din piele în fibrele sale, dar în același timp să nu dobândească un aspect intins, care lasă în urmă o senzație și miros neplăcut. Rezistența efectivă a includerii lichidului în textura prosopului depinde de tipul de material utilizat:

Bumbac

Este cea mai comună materie primă pentru prosoape. Are puterea de absorbție în funcție de lungimea fibrelor care au fost extrase din capsula vegetală. Astfel, fibrele extra lungi regasite in material, numite colectiv „bumbac egiptean”, sunt de cea mai inalta calitate deoarece sunt pufoase si au de fapt o suprafata mai mare care intra in contact cu lichidul,avand nivelul final de absorbție de la 50 la 60%.

Bumbacul turcesc, un produs de lux cu o strălucire naturală, este adesea folosit în spa-uri și hoteluri pentru că nu se udă din cauza vaporilor de apă din aer, ci doar în contact cu pielea și, de asemenea, se usucă foarte repede.

Bumbacul pima (bumbacul din Israel, Australia sau Peru) și bumbacul Supima (bumbacul superior, bumbacul american) au fire medii. Deci sortimentele corespunzătoare vor fi mai puțin mătăsoase, cu o putere mai mică de absortie asupra apei.

In

Este în prosoape de lenjerie. Oferă un confort ridicat și o senzație plăcută de atingere a pielii. Sunt refolosibile, fie ca esarfa, ca husa pentru corp sau pentru pat. Lenjeria tesuta este potrivita pentru prosoape de baie deoarece este moale, usor de impachetat si ocupa putin spatiu. De asemenea, se usucă foarte repede și absoarbe 25 până la 30% apă. Aceste prosoape de baie sunt potrivite mai ales pentru uscarea corpului vara pentru ca sunt racoroase si nu transpiri in ele.

Bambus

Aceasta este o alternativă relativ nouă folosită în prosoapele de baie. Absoarbe de până la 4 ori mai multă apă decât bumbacul, ajungând la 95%, dar se usucă mai greu. Este pe etichetă sub denumirea largă „Rayon”.

Poliester

Acesta este un material sintetic, nu se absoarbe în apă sub nicio formă și are doar proprietatea de a se uda la suprafață, într-un raport de 3 până la 5%.

Nailon

Absoarbe umiditate relativ scăzută la nivelul de 11 până la 12%, dar se usucă foarte greu.