Cele mai bune orase de vizitat in 2022

  • Duminică, 23 Ianuarie 2022
  • Turism
  • Publicat de
Cele mai bune orase de vizitat in 2022 Cele mai bune orase de vizitat in 2022

Desi sunt foarte multe locuri si destinatii din Europa absolut minunate care ascund ani de istorie, culturi si secrete de neimaginat am ales sa scriu despre 4 orase pe care doresc sa le vizitez in 2022. Pentru a ma putea orienta si descoperi adevaratul secret al fiecaruia am citit inainte blogul: harta Europei.

Chania, Creta

Putine orase grecesti sunt renumite, in afara Atenei si asta este pacat, pentru ca orasele grecesti ofera mancare grozava, ospitalitate zgomotoasa si istorie imbatabila.

De asemenea, tind sa aiba o valoare extraordinara, cu tone de zboruri facandu-le usor si accesibile din Bucuresti. In topul listei mele pentru 2022 se afla Chania, portul antreprenorial si gastronomic de pe coasta de nord a Cretei.

Rasfatat cu restaurante grozave, design moderne ascutite, care atrage turistii ca un magnet. Rezultatul este un hotel de design SanSal care se confrunta cu buticuri sic Parthenis si Carmela Iatropolou si restaurante precum minimalist Mon.Es, cu un fundal de fortificatii venetiene pe malul apei linistit.

Napoli, Italia

Un alt jucator european de top pe care, in mod inexplicabil ofera o poveste de istorie si cultura neintalnita.

Vreau sa mananc toata pizza din acest oras, atat de mult pastreaza cu mandrie aceasta traditie. Vreau sa ma plimb in jurul arhitecturii sale baroc; si, bineinteles, vreau sa imi iau ceva timp pentru a explora Pompeiul de-a lungul coastei, acel sit arheologic vast si nelinistitor la umbra Muntelui Vezuviu, unde totul este pastrat asa cum era cand o eruptie a oprit timpul in secolul I.

Kaunas, Lituania

Al doilea oras al Lituaniei se afla in fruntea listei mele datorita locului sau ca una dintre cele doua capitale culturale europene pentru 2022.

Aceasta schema ofera intotdeauna un motiv suplimentar pentru a ajunge intr-un oras de obicei sub radar, oferind un program plin de oferte culturale diverse, de la recitaluri de muzica la spectacole de dans contemporan si expozitii de arta.

Am fost la Rijeka, Croatia, in 2020, doar pe baza statutului sau de Capitala a Culturii si am gasit un oras-port vibrant, plin de zgomot, cu o arhitectura fascinanta, fructe de mare ieftine si plaje din apropiere, cu apa limpede ca sticla. Sper ca si Kaunas ma poate surprinde placut.

Oslo, Norvegia

In jurnalul meu este trecut Oslo pentru anul 2022. In sfarsit, a celui mai mare muzeu de arta din regiunea nordica. „Arta, arhitectura si designul, toate sub un singur acoperis si in moduri complet noi” a fost promisiunea Muzeului National al Norvegiei, cu un sit spectaculos in port in Oslo. Renumita pictura a lui Edvard Munch cu un suflet torturat este principala expozitie in noul loc remarcabil.

Multumesc ca ati citit acest articol si va doresc sa vizitati cat mai multe orase si locuri din Europa.