Cele mai bune metode de eliminare a celulitei

Cele mai bune metode de eliminare a celulitei Cele mai bune metode de eliminare a celulitei

Este posibil sa eliminati celulita de gradul 1 in doar doua saptamani, dar pentru aceasta este necesar sa urmati un tratament zilnic care consta in mentinerea unei diete sanatoase si hidratare adecvata, efectuarea de exercitii pentru tonifierea muschilor picioarelor si feselor, in plus folosirea de creme anticelulitice. Tratamentul poate fi, de asemenea, completat cu unele proceduri estetice, cum ar fi radiofrecventa sau lipocavitatia, de exemplu.

Deoarece celulita este cauzata de acumularea de grasimi localizate in fese si picioare din cauza excesului de lichide si toxine din aceasta regiune, nu exista un singur tratament care sa elimine celulita rapid si permanent. Cu toate acestea, urmand toate aceste linii directoare, este posibila eliminarea celulitei de gradul 1 si 2 si transformarea celulitei de gradul 3 si 4 in celulita de gradul 1 si 2, astfel incat sa fie mai usor de indepartat.  

Dieta 

Dieta ar trebui, de preferinta, sa fie ghidata de un nutritionist, dar, in general, este recomandabil sa reduceti aportul de sare, care poate fi substituit cu plante aromatice, si sa consumati alimente cu proprietati de detoxifiere a organismului si alimente diuretice, cum ar fi ananasul, pepenele verde. , portocaliu, mar, castravete, de exemplu. Aflati despre alte alimente diuretice .

Alte alimente care pot fi consumate sunt fructele de goji bogate in antioxidanti, semintele de chia bogate in omega 3 si piperul termogen.

In ceea ce priveste hidratarea, este recomandat sa beti 2 litri de apa pe zi pentru a hidrata pielea, a o mentine elastica si sanatoasa. Pe langa apa, puteti include si ceaiuri cu proprietati diuretice dovedite precum: verde, alb, coada calului sau gotu kola, care pot fi ingerate pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la tratarea celulitei.

Exercitii

Exercitiile de combatere a celulitei ar trebui, de preferinta, sa fie ghidate de un antrenor sau un consilier de gimnastica. Cu toate acestea, exercitiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, alergatul sau mersul pe bicicleta, sunt recomandate in general pentru a creste cheltuielile calorice si a reduce grasimile acumulate, care este, de asemenea, printre cauzele celulitei.

In plus fata de aceste exercitii, este necesar sa tonifiati si sa intariti muschii picioarelor si fundului cu exercitii specifice, cum ar fi gimnastica localizata care face exercitii musculare. Vedeti cateva exercitii pentru eliminarea celulitei.

Tratamentul estetic

De asemenea, tratamentul impotriva celulitei poate fi completat cu unele proceduri estetice, cum ar fi lipocavitatia, ultrasunetele de mare putere si radiofrecventa. Este dovedit ca aceste proceduri sunt capabile sa elimine grasimile localizate din regiunea in care sunt aplicate. 

Aceste tratamente pot fi efectuate in unele clinici estetice si ofera rezultate excelente, eliminand celulita din orice parte a corpului pe picioare, fese, abdomen si brate. In mod ideal, acestea ar trebui facute de maximum 3 ori pe saptamana, pe langa mentinerea zilnica a celor 3 pasi mentionati mai sus. 

Este important ca fiecare caz sa fie evaluat individual, deoarece nu exista un singur tratament care sa poata fi indicat pentru toate femeile. Un fizioterapeut specializat in dermatologie functionala, un dermatolog sau un estetician certificat este profesionistul potrivit pentru a efectua o evaluare amanuntita si pentru a ghida cel mai adecvat tratament. Vezi si alte metode de tratare a celulitei pe https://conde.ro.