Cele mai bune creme pentru vergeturi

Vergeturile sunt inestetice, dar pentru a le combate si pentru a imbunatati aspectul lor, exista creme pe piata, care sunt alternative pentru a reduce aspectul lor, cel putin estetic.

O problema care afecteaza femeile sunt vergeturile, o problema comuna in timpul sarcinii. Din punct de vedere tehnic, vergeturile sunt atrofii cutanate sub forma de linii albicioase sau purpurii care sunt observate prin epiderma. Ele sunt rezultatul ruperii fibrelor elastice ale pielii.

In mod obisnuit, locatia vergeturilor este pe abdomen, dar ele pot aparea si pe solduri, fese, coapse, brate si bust. Iar cauzele prin care acestea apar sunt variate.

De ce sunt generate vergeturile

Modificari bruste ale greutatii

Modificari hormonale

Genetica

Sanatatea generala a pielii

Dezvoltarea rapida a muschilor (este cazul culturismului)

Tratamente cu cortizon (corticosteroizi)

Anumite boli endocrine

Boli cum ar fi diabetul sau boala lui Cushing.

O mare parte a populatiei are vergeturi si nu numai femeile, ci si barbatii, desi intr-o proportie mai mica sufera de asemenea aceasta modificare, care, impreuna cu celulita, ocupa primele locuri de afectare a pielii. O alternativa excelenta este folosire a cremelor pentru vergeturi si daca acestea sunt rosiatice, pot fi indepartate mai usor, daca sunt albicioase, va dura mai mult timp si vom avea nevoie de rabdare pentru a vedea efectele. Chiar si asa, utilizarea acestor produse, desi nu garanteaza disparitia lor totala, pot imbunatati aspectul estetic.

In plus, ar trebui sa evitati cresterea brusca in greutate, sa consumati vitaminele A, B, C si E si sa beti multa apa. Acest lucru ajuta la imbunatatirea elasticitatii si sanatatii pielii.

Exista, de asemenea, produse dermatologice care ajuta la mentinerea elasticitatii pielii si imbunatatirea aspectului vergeturilor. Unele dintre ele sunt:

Clarins Stretch Mark Minimizer

Mederma Stretch Marks Therapy

Body Merry Stretch Marks & Scars Cream

Burt’s Bees Mama Bee Belly Butter

Bio-Oil Multiuse Skincare Oil

Weleda Stretch Mark Massage Oil

Exista, de asemenea, produse naturale care ajuta la imbunatatirea circulatiei si imbunatatesc nutritia pielii, facand-o mai elastica si moale. Un bun exemplu este uleiul de migdale.