Cele mai bune cadouri pe care i le poti oferi partenerului

Cele mai bune cadouri pe care i le poti oferi partenerului Cele mai bune cadouri pe care i le poti oferi partenerului

La inceputul majoritatii relatiilor, gesturi de afectiune - de la scrisori de dragoste la liste de redare iPod la sfarsit de saptamana spontan - ajuta la cimentarea conexiunii cuplului. Dar acele acte aleatoare de infatuare se pierd de multe ori pe masura ce o relatie se maturizeaza. Chiar si gasirea cadoului potrivit pentru zilele de nastere si sarbatori poate incepe sa se simta ca o corvoada.

Dar o mentalitate de a da cadouri devine si mai importanta pe masura ce relatia evolueaza - iar unele dintre cele mai bune cadouri nu pot fi infasurate. Sunt gandurile si gesturile care vin direct din inima si pot transforma un parteneriat bun intr-unul cu adevarat grozav. ,,Un lucru care se evidentiaza in cercetare este ca actiunile pe care le faceti sunt cele mai importante", spune Gay Hendricks, doctor, coautor alaturi de sotia sa, Kathlyn, de la Concious Loving: The Travel to Co-angajament. ,,O dedicatie de-a lungul vietii catre daruirea de cadouri va duce relatia voastra la nivelul urmator."

Deoarece este momentul in care cadourile sunt in mintea tuturor, este oportunitatea perfecta de a va transforma relatia de la bine la mare - sau de la mare la mai mare - oferindu-i partenerului dumneavoastra aceste sase daruri importante.

Invata limbajul iubirii al partenerului

Fiecare dintre noi vrea sa se simta iubit de partenerul nostru si vrea ca partenerul nostru sa se simta iubit de noi. Provocarea pentru numeroase cupluri, potrivit lui Gary Chapman, autorul celor 5 limbi de dragoste, este ca modul in care o persoana arata dragoste nu este in felul in care simte intuitiv partenerul sau.

O persoana, de exemplu, poate experimenta afectiune fizica ca iubire, in timp ce partenerul ajuta la treburile gospodariei ca semn de afectiune final. In esenta, vorbesc limbi diferite. ,,Aceste comunicari gresite nu sunt o problema de a nu avea intentii bune", spune Chapman. ,,Este o problema de a nu atinge inima sau emotiile celuilalt."

Cei mai multi dintre noi cresc invatand limbajul emotional al parintilor nostri, explica el. Si devenim confuzi si suparati atunci cand partenerul nostru nu ne intelege.

Pentru a trece peste aceste greseli, Chapman recomanda cuplurilor sa identifice ceea ce el numeste ,,limbile de dragoste" si sa le impartaseasca intre ele. Daca nu sunteti sigur care dintre urmatoarele cinci limbi va descrie cel mai bine, luati Chestionarul despre limba iubirii lui Chapman pentru a afla tipul dvs. El sugereaza, de asemenea, sa va intrebati ce cereti cel mai des de la sot. ,,Lucrul pe care l-ai solicitat cel mai des este probabil cel care te-ar face sa te simti cel mai iubit", remarca el. Iata cele cinci limbi de dragoste ale lui Chapman:

  • Cuvinte de afirmare. Unii oameni experimenteaza dragostea in mod direct prin cuvinte calde, indiferent ca sunt complimente verbale sau incurajari - orice de la ,,Apreciez ca ai gasit un babysitter pentru diseara" pana la ,,Stiu ca poti rula acei 10K!" Indiferent daca cuvintele de afirmare sunt sau nu limbajul tau primar de dragoste, cercetarile sugereaza ca comentariile de sustinere ajuta cuplurile sa dezvolte un sentiment de ,,noi", sentiment care imbunatateste satisfactia cu parteneriatul unuia.
  • Primirea cadourilor. Cadourile actuale isi au locul si in spectrul relatiilor care isi ofera cadouri. Totusi, cheia pentru a vorbi acest limbaj de dragoste nu are nicio legatura cu pretul, ci inseamna sa-ti intelegi partenerul. Aceasta ar putea fi o bratara cumparata de magazin sau o roca frumoasa pe care o ridicati intr-o drumetie sau o acuarela pe care o pictati. Aceste tipuri de cadouri demonstreaza ca ati fost atenti si ca vedeti cu adevarat cine este partenerul si ce iubeste (vezi aici inspiratie cadouri).
  • Timp de calitate. Daca acesta este limba dvs. principala de dragoste, doriti atentia nedivizata a partenerului. Este important sa aveti timp impreuna fara distrageri, unde puteti sa sustineti conversatii si sa va bucurati de activitati impreuna. Timpul de calitate, potrivit Chapman, ajuta cuplurile sa-si creeze rezerve de amintiri pozitive, care sunt legate de stabilitatea si satisfactia conjugala sporita.
  • Atingere fizica. Mainile, imbratisarile adanci, sarutarile, punand bratul in jurul partenerului - pentru unii oameni, intimitatea fizica este semnalul iubirii si afectiunii. Daca limbajul tau primar de iubire este atingerea fizica, nimic nu va spune ,,Te iubesc" mai mult decat sa fii tinut in brate sau atins.
  • Actele de ajutor. Acest limbaj al dragostei subliniaza faptul ca faci lucruri pe care stii ca partenerul tau ar dori sa le faca, de la a lua cina la schimbarea gunoiului pisicii pana la plata facturilor. Aceste acte arata partenerului tau ca observi ce se intampla in viata lui si ca vrei sa-l ajute.

Adesea, pasiunea se desfiinteaza pe masura ce o casatorie devine mai stabilita, dar exista beneficii de anvergura pentru readucerea ei, spune psihologul clinician David Schnarch, doctor, autor al Intimitatii si dorintei: treziti pasiunea in casatoria voastra. Pentru inceput, atingerea pasiunii ne ajuta sa descoperim mai multe despre cine suntem, ceea ce ne permite sa impartasim mai mult din noi insine cu partenerul nostru. ,,Cand suntem obiectul pasiunii partenerului nostru, ne face sa ne simtim doritori si doriti", spune Schnarch.

De asemenea, pasiunea imbunatateste relatiile facand oamenii sa fie mai toleranti unul fata de celalalt. ,,Cand credem ca partenerul nostru ne place, noi iertam mult mai mult nemultumirile si suntem, de asemenea, mai toleranti fata de loviturile si vanataile inerente de a fi intr-o relatie", adauga el.

Sexul bun are si el avantaje. Orgasmul creste nivelul de oxitocina, un hormon care stimuleaza sentimentele de conexiune si incredere. Niveluri mai mari de oxitocina au fost, de asemenea, legate de sentimente crescute de generozitate, stres redus si sanatate cardiovasculara imbunatatita. Si sexul creste stima de sine; Un studiu de cinci ani realizat la Universitatea din Texas a descoperit ca unul dintre motivele pentru care oamenii fac sex este acela de a stimula sentimentele de respectare de sine pozitiva.