Cei mai importanti si influenti 10 oameni din moda

  • Miercuri, 18 Decembrie 2019
  • Afaceri
Cei mai importanti si influenti 10 oameni din moda Cei mai importanti si influenti 10 oameni din moda

Una dintre cele mai frecvente intrebari care mi se pune este “Cine dicteaza moda?”.  Trecand peste raspunsul doct in care ar trebui sa punctez, in primul rand,  institutele si birourile de stil, prefer sa ma opresc la cateva exemple de oameni care prin munca lor reusesc sa influenteze moda in mod direct. 

Si nu sunt doar designeri, cum poate ca suntem tentati sa credem deoarece, in fiecare ramura importanta a modei exista cate un personaj a carui expertiza sau stil este lege pentru restul. gazetadedimineata.ro iti prezinta 10 cei mai influenti oameni din moda:

10. Rachel Zoe - de profesie stilist si fara sfatul careia putine vedete risca sa iasa in public.  Printre clientele cele mai importante se numara rasfatata Nicole Ritchie si Lindsey Lohan.  Rachel este, ea insasi, un exemplu de stil si imaginatie, iar look-ul ei este des “citat” de catre revistele de moda drept “tinuta perfecta”. 

9. Tom Ford – un texan care a rescris moda moderna.  Artizanul succesului Gucci si succesor al lui Yves Saint Laurent, Tom a reusit, inainte sa se retraga, sa indice drumul pe care el prefera ca moda sa se indrepte.  Tom a dat nastere sau a sustinut si cele mai controversate curente din moda  gen “porno chic” sau “heroin chic”.

8. Anna Wintour - posibil cel de mai succes model din publishing-ul mondial.  Anna a reusit sa transforme revista Vogue in adevarata “Biblie a modei”.  Toata lumea ii urmareste munca (o mai si copiaza pe la noi) si ii apreciaza talentul de a puncta exact “the next big thing”.  Viata ei a dat nastere controversatului roman, si mai nou film, “Diavolul se imbraca de la Prada”. 

7. Donatella Versace - Dupa moartea fratelui ei Gianni in 1997, Donatela a reusit sa demonstreze ca poate sa conduca cu success imperiul Versace.  Pentru ea stilul inseamna glamour si exces (lucru evident in orice creatie Versace).

6. Patricia Filed - Nu va spune nimic? Incercati “Sex and the city” atunci! Patricia este stilista acestui serial iar combinatiile si tinutele pe care le-a propus au influentat direct garderoba oricarei femei moderne.  Inca un exemplu perfect de stilism a la Field puteti vedea si in “Diavolul se imbraca de la Parda” unde Patricia a gandit tinutele celor doua actrite principale. 

5. Sienna Miler - noua “fashion icon” a modei la care se inchina cu adoratie toti fashionistas.  Stilul ei este un amestec de simplitate studiata si boem.  Felul in care Sienna isi combina elemntele de vestimentatie intre ele, isi alege accesoriile sau machiajul si coafura, influenteaza direct atat consumatorii de moda, cat si designerii.

4. Marc Jacobs – Prima regula a lui Marc este ca “nu exista reguli”, iar lucrul acesta se vede foarte bine in creatia sa.  Poate ca don'soarele care cara incantate cate un Vuitton pe mana nici nu stiu ca Marc este designerul prestigioasei case de moda franceze Louis Vuitton.  Marc Jacobs in trei cuvinte?  Curajos, revolutionar, vizionar. 

3. Victoria Becham - Sa recunoastem, una dintre cele mai fotografiate si copiate femeie din lume, Victoria este un adevarat “fashion victim”, lasand de multe ori, din pacate, moda sa o conduca.  Consumatoare inversunata de lux, ea reuseste sa influenteze in mod direct vanzarile anumitor branduri mondiale.

2. Jane Shepherdson - banuiesc ca nici numele ei nu va spune mare lucru si poate nici “TopShop”, celebrul lant de magazine pe care il conduce.  Dar ea a jucat un rol important in transformarea modei strazii propunand colectii chic, aflate intotdeauna cu un pas inaintea concurentei.  Preturile sunt extreme de mici chiar si in comparatie cu H&M sau Zara.  Printre clientele fidele ale marcii se numara Victoria Becham si Kate Moss, supermodelul care va si lansa o linie de vestimentatie in cadrul TopShop.

1. Kate Moss – supermodelul care reuseste cu o constanta demna de invidiat sa ramana in fruntea topului celor mai bine platite manechine din lume.  Stilul vestimentar al lui Kate este sursa de inspiratie declarata pentru cei mai mari designeri ai lumii, iar nonsalanta cu care Kate amesteca o rochie vintage Westwood cu o centura cumparata dintr-un second hand este copiata de aproape toate femeile din lume.