Cei mai buni fotbaliști care au îmbrăcat tricoul cu numărul 10

  • Duminică, 6 Martie 2022
  • Sport

Tricoul numărul zece din lumea fotbalului nu trece niciodată neobservat. Chiar și în națiunile și echipele care nu au atâta istorie în spate pentru că nu au avut un talent de renume mondial care să fi purtat acel număr pe spate, atunci când un străin aterizează în țară, sigur vor cere acel număr.

În sine, fiecare număr de tricou se referă la o zonă a terenului, deși nu este obligatoriu. Totuși, acei fotbaliști care poartă tricoul cu numărul zece într-o echipă ocupă de obicei mijlocul terenului, fie ofensivi și alte caracteristici pe care le vom trece în revistă care s-au remarcat dintre cei mai buni fotbaliști din istorie care au purtat acest tricou.

Zico

Din cauza unor probleme precum cele dezvoltate de Zico în anii 70-80, este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie. Zico este una dintre cele mai mari vedete din Brazilia care a purtat zece pe spate și este amintit de porecla „ El Pelé Blanco ”.

Legenda Flamengo a câștigat o Copa Libertadores în 1981 și Cupa Intercontinentală în același an, pe lângă faptul că a jucat la trei Cupe Mondiale. În ceea ce privește jocul său, a avut driblinguri și pase decisive, dar a marcat peste 500 de goluri în carieră, o caracteristică nu întotdeauna demnă de un zece .

Puskás

Cel care dă în prezent numele celui mai bun gol al anului acordat de FIFA Ferenc Puskás a fost un fotbalist maghiar care a strălucit la Real Madrid și demn de un gol admirabil. Ceea ce este izbitor la Puskás este că, la acea vreme, a putut reprezenta două națiuni, Ungaria și Spania, fapt pe care FIFA nu l-a interzis.

Puskás a reușit să ridice nivelul echipei Ungariei în așa măsură încât a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952 și a fost vicecampion mondial la Elveția 1954. O altă caracteristică a lui a fost puterea în fața porții. , marcând impresionanta cifra de 808 goluri în 793 de jocuri.

Roberto Baggio

Nu toți cei talentați s-au născut pe pământ brazilian, deși mulți dintre ei au fost. Tot în Italia s-a făurit un fotbalist cu un talent care a dezechilibrat uniformitatea Serie A del Calcio. Poreclit Il Divin Codino , Baggio a fost superior din punct de vedere tehnic oricărui alt fotbalist și s-a lăudat cu o lovitură letală din lovitură liberă.

Care a purtat părul lung și și-a condus țara pe locul trei la Cupa Mondială din Italia din 1990, a câștigat premiul pentru Cel mai bun fotbalist al anului în 1993. În el, jocul era deja întrezărit la o atingere care ani mai târziu avea să fie o tendință mondială . .

Johan Cruyff

Doar pentru două sezoane din cariera sa de succes este faptul că Johan Cruyff a vizitat casca numărul zece , iar acele ocazii au fost când a început la Ajax în sezonul 1968 și când și-a încheiat cariera în aceeași distribuție, dar în 1984.

Cruyff este responsabil pentru crearea unui nou mod de a juca fotbal, pe lângă realizările sale precum Balonul de Aur din 1971, 73 și 74 și Cupa Europei din 1971 și 1972. A promovat o metodă de presiune și asociere cu mingea care era necunoscut anterior în lumea fotbalului, având o îndemânare și o tehnică unică de a trece mingea. El este pentru mulți părintele fotbalului despre care se înțelege că reprezintă Barcelona.

Francesco Totti

Dacă e vorba de calitate sub talpa pantofului, ceea ce a făcut Francesco Totti la Roma este istoria însăși. Numărul istoric zece al romilor este sinonim cu apartenența, cu mult fotbal, calitate, sentiment și pasiune a mulțimilor. Din 1989, de când s-a alăturat echipei de tineret a orașului italian, nu a părăsit niciodată distribuția lui Las Lobas , chiar și într-un fotbal în care transferurile sunt moneda comună.