Ceasurile de lux sunt o investitie buna?

Ceasurile de lux sunt o investitie buna? Ceasurile de lux sunt o investitie buna?

Ceasurile de lux mecanice sunt o investitie buna, deoarece in general nu se deprecieaza in valoare. Modele de branduri de lux, precum Rolex si Patek Philippe, isi pot pastra valoarea timp indelungat, iar unele pot creste chiar si valoarea datorita ofertei limitate. 

In timp ce un ceas normal poate dura trei sau patru ani, un ceas de lux poate dura toata viata - chiar mai multe vieti daca este ingrijit si intretinut in mod corespunzator. Aceasta face o investitie grozava.  Vezi aici mai multe modele de ceasuri dama pe care le poti purta in functie de eveniment si stilul de viata.

In plus, pretul ridicat este meritat. Acestea sunt lucrari de arta minutioase. Complexitatea inginerie este doar unul dintre motivele pentru costul ridicat al acestor ceasuri de lux. 

In plus, puteti vinde intotdeauna ceasul de lux mai tarziu daca doriti. Consultati site-uri web cum ar fi ceasurile lui Bob , o piata pentru ceasuri detinute. 

Ghid de cumparare de ceasuri de lux: ce sa caute atunci cand faci cumparaturi pentru un ceas de lux

Cand cumparati un ceas de lux, exista cateva lucruri cheie pe care trebuie sa le cautati. Pentru a va asigura ca investiti in modelul potrivit pentru nevoile dvs. speciale, exista cateva aspecte de luat in considerare. 

In primul rand, cativa termeni din lumea Haute Horlogerie sa -si incheie capul in jurul inainte de a incepe navigarea:

Roata de echilibru : o roata ponderata care se roteste inainte si inapoi, permitand miscarea mainilor ceasului

Arc de echilibru : cunoscut si sub denumirea de hairspring, acesta este un arc delicat care controleaza viteza cu care oscileaza roata de echilibru.

Bezel : inelul metalic sau ceramic care inconjoara cristalul 

Calibru: un alt cuvant pentru o miscare de ceas

Cronograf: un ceas cu functie de cronometru

Complicare : orice functie a unui ceas care depaseste doar a spune timpul 

Scapare : elibereaza trenul de viteze, permitand mainile ceasului sa inainteze

GMT : un ceas GMT poate urmari simultan doua zone orare

Tourbillon : un tip de scapare intr-o cusca rotativa, conceputa pentru a contracara efectele gravitatiei si pentru a creste precizia

Urmatoarele caracteristici pot fi, de asemenea, ceva care sa acorde atentie: 

Evaluarea cronometrului: aceasta inseamna ca abilitatile lor de cronometrare au fost testate.

Rezistenta la rezistenta la apa: aveti nevoie de un rating de cel putin 100 de metri daca doriti sa purtati ceasul intr-o piscina. Pentru scufundari, veti avea nevoie de o cota de peste 200 de metri. 

Fereastra din fata din cristal safir sintetic : un material rezistent la zgarieturi. Cu cat geamul este mai gros, cu atat mai bine. Sticla minerala este o optiune mai ieftina. 

Curea: aceasta ar putea fi metal, cauciuc (daca este un ceas de scufundare) sau piele. Daca este metal, asigurati-va ca este imbinat cu suruburi in loc de stifturi. 

In continuare, ia in considerare stilul tau de viata. Sunteti un soi aventuros, cautati un ceas rezistent, fiabil si, cel mai important, rezistent la apa? 

Sau aveti mai multe sanse sa va purtati ceasul de lux la o adunare sociala exclusiva sau noaptea de gala ? In acest caz, este posibil sa doriti pur si simplu un simbol de statut : ceva care sa transmita exclusivitate si prestigiu. 

Care este bugetul tau? Unele ceasuri de lux costa mai mult decat o masina. Dar retineti ca cele mai bune ceasuri de lux va vor dura toata viata si pot fi transmise copiilor vostri. Un ceas de lux este o investitie reala. Si daca nu aveti bani sa le suflati nelimitat, nu va faceti griji. Exista si mai multe optiuni favorabile bugetului , precum cele ale Oris sau Junghans . 

In cele din urma, ganditi-va la tipul de ceas pe care il doriti sau doriti: un ceas cuart sau un ceas mecanic. Care este diferenta?

Un ceas mecanic nu foloseste baterii. Si majoritatea ceasurilor de lux folosesc miscari automate, ceea ce inseamna ca nici nu au nevoie de infasurare - spre deosebire de ceasurile mecanice manuale. 

Ceasurile cu cuart sunt o optiune mai ieftina si folosesc baterii pentru energie. Cu toate acestea, este posibil sa gasesti un ceas de cuart de lux, precum cele de la Seiko .