Cea Mai Bună Mâncare De Încercat În Timpul Vizitei În Sicilia

  • Duminică, 20 Februarie 2022
  • Turism

Fiecare regiune din Italia se mândrește cu propria sa bucătărie unică, care se distinge de alte zone, iar Sicilia nu face excepție. În timp ce sunteți acolo, s-ar putea să fiți surprins cu unele dintre mâncărurile care sunt populare în insula mediteraneană. Nu este neobișnuit să găsești gelato într-o chiflă brioșă servită la micul dejun, stafide amestecate în spaghete și cușcuș în meniu. Veți găsi o mulțime de mâncăruri sărate sănătoase, pline de legume și nu puteți veni aici fără să gustați cel mai faimos desert sicilian: cannoli. Iată câteva dintre preparatele care trebuie încercate atunci când vizitați insula.

Caponata

Caponata este un preparat clasic sicilian antipasto care poate fi găsit aproape peste tot. Amestecul dulce, acru și acidulat de vinete prăjite, roșii, capere și oțet este de obicei servit la temperatura camerei. Aceasta este o opțiune deosebit de grozavă dacă ești vegan sau vegetarian, sau chiar dacă ești doar conștient de sănătate.

Arancini

Poate că știți deja despre acestea, dar nu puteți vizita Sicilia fără să aveți niște arancini autentici. Biluțele de orez prăjite sunt umplute fie cu carne, fie cu umpluturi vegetariene. De asemenea, pot fi umplute cu brânză, pesto de capere sau Alla Norma - adică cu vinete, roșii și ricotta.

Paste alla Norma

Pasta alla Norma este un preparat delicios de paste făcut cu vinete, roșii și acoperit cu ricotta insalata. După cum puteți vedea, roșiile și vinetele sunt o caracteristică comună în mâncarea siciliană și, cu siguranță, nu suntem supărați de asta.

Inghetata In Brioche

Cine poate spune nu înghețatei la micul dejun? Acest desert delicios de decadent este preparatul tradițional sicilian. O chiflă mare de brioșă este umplută cu gelato și savurată la micul dejun în lunile de vară. Puteți încerca unele delicioase la Cafe Spinnato din Palermo.

Granita

Granita este un desert popular găsit în Italia, dar omologul său sicilian este puțin mai gros, așa că de obicei se mănâncă cu o lingură în loc de un pai. Există o mulțime de arome delicioase de încercat.

Cannoli

Nu ai cum să fii în Sicilia și să nu ai măcar una dintre aceste produse de patiserie clasice. Cannoli sunt cele mai cunoscute deserturi siciliene dintr-un motiv. Cojile delicioase de patiserie sunt umplute cu ricotta delicioasă, dulce și cremoasă și uneori vor include chipsuri de ciocolată, fistic, fructe uscate sau alte adaosuri delicioase.