Ce trebuie sa stiti inainte de a calatori cu cainele in avion

  • Luni, 27 Ianuarie 2020
  • Turism

Daca aveti un animal de companie, veti intelege perfect nevoia de a calatori cu el, deoarece face parte din familie si, de ce nu, animalul dvs. de companie merita, de asemenea, sa petreaca o vacanta cu dumneavoastra.

Daca calatoria dvs. va fi cu avionul, este posibil sa va luati animalul de companie cu dvs., dar adevarul este ca de multe ori acest lucru nu este usor, deoarece exista anumite restrictii si conditii foarte variabile, care depind in mare parte de compania aeriana cu care calatoriti .

In acest post ne vom concentra pe modul de a calatori cu cainele dvs. cu avionul, deoarece este, in ceea ce priveste animalele de companie, cel care este de obicei transportat ca un companion in calatoriile cu avionul.

Ce trebuie sa stiti inainte de a calatori cu cainele in avion

Deci, daca ati planificat un zbor si trebuie sa va luati cainele neaparat, nu ratati informatiile pe care vi le spunem mai jos.

Documentatia necesara

  • In general, documentele necesare sunt; pasaportul, cartea sanitara pana in ziua in care apar tratamentele de vaccinare si viermi, un certificat de sanatate care nu depaseste 10 zile eliberat de un medic veterinar si microcipul corespunzator acestuia.
  • Fiecare companie aeriana are propriile reglementari. Exista companii aeriene care va permit sa calatoriti cu caini in cabina (in mod normal se refera la caini de rasa mica de maximum 8 kg sau caini de orientare), altii numai in asteptare sau facturati si altii care sunt interzisi (cum ar fi Ryanair sau EasyJet). Trebuie mentionat ca, cainii de ghidare sunt intotdeauna autorizati.
  • In cadrul companiilor aeriene care admit animale de companie exista, de asemenea, particularitati, deoarece fiecare poate stabili o greutate maxima, o documentatie specifica si preturi foarte diferite.
  • Fiecare tara poate sa dicteze standarde diferite
  • Va recomandam sa verificati cerintele specifice pentru fiecare loc in care calatoriti (consultati, de exemplu, consulatul tarii de destinatie), deoarece acestea pot varia in functie de tara sau in functie de zborul national sau international.
  • In cazul zborurilor intercontinentale, de exemplu, exista de obicei mai multe restrictii pentru a evita raspandirea bolilor. Vaccinul impotriva rabiei este crucial pentru a calatori cu cainele dvs. in SUA.
  • Pentru a calatori cu un animal de companie in Regatul Unit, Suedia sau Irlanda, sunt necesare mai multe studii clinice anterioare.
  • Asigurati-va ca acesta este in stare buna de sanatate