Ce trebuie sa cunoașteți înainte de a inchide un parteneriat

Ce trebuie sa cunoașteți înainte de a inchide un parteneriat Ce trebuie sa cunoașteți înainte de a inchide un parteneriat

Pot exista numeroase motive pentru care ați putea dori să vă dizolvați afacerea și există multe cerințe legale diferite care trebuie îndeplinite înainte ca aceasta să poată fi dizolvată. Nu este la fel de simplu ca închiderea ușii către orice partener care dorește să iasă din afacerea parteneriatului.

Următoarele informații ar trebui să ofere îndrumări suficiente pentru a vă permite să dizolvați fără probleme afacerea.

Treceți prin acordul dvs. de parteneriat

Înainte de a dizolva parteneriatul, trebuie să parcurgeți clauzele contractului de parteneriat, cum ar fi modul în care dvs. și partenerul dvs. veți distribui profiturile, care pasive ar fi îndeplinite de fiecare partener, la ce sumă s-ar realiza realizarea activelor, și cine va fi responsabil pentru cedarea activelor. Toate aceste întrebări sunt de obicei abordate în acordul de parteneriat.

Dacă este necesar, puteți implica orice consilier juridic pentru a vă asigura că îndepliniți cerințele legale ale acordului de parteneriat. Un acord de parteneriat este o esență a parteneriatului și toți partenerii sunt obligați să-l respecte pe deplin.

Este posibil să nu fi menționat procesul de dizolvare a parteneriatului în acordul de parteneriat. Dacă acesta este cazul, atunci trebuie să obțineți ajutor de la consilierul dvs. juridic. De asemenea, trebuie să vă dați seama cum doriți să continuați cu procesul de dizolvare, iar aportul fiecărui partener este necesar în acest caz pentru a împărți toate responsabilitățile între toți partenerii.

De obicei, activele sunt repartizate în același raport cu raportul profiturilor. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandabil să conveniți asupra condițiilor de dizolvare a parteneriatului înainte de începerea activității de parteneriat. Indiferent, ajutorul consilierului trebuie întotdeauna căutat atunci când partenerii nu sunt de acord cu orice punct.

Acordul de dizolvare conține toate condițiile de dizolvare convenite de parteneri înainte de începerea activității de parteneriat. Conține termeni importanți despre realizarea activelor și pasivelor și repartizarea profiturilor.

De asemenea, conține termeni cu privire la modul în care partenerii își vor dizolva participațiile. Încetarea oricărei afaceri este un proces îndelungat, mai ales atunci când sunt implicați mai mult de doi parteneri și când există numeroși părți interesate cu interese proprii în afacere

Trebuie să luați în considerare în mod specific ce obligație aveți față de guvern în ceea ce privește impozitele sau orice penalități datorate.

Deoarece datoriile oricărui partener față de parteneriat nu mai persistă după dizolvare, prin urmare fiecare partener trebuie să își asume anumite responsabilități în momentul dizolvării, care pot include plata impozitelor, plata către creditori, obligațiile legale față de bănci și decontarea tuturor angajamentelor datorate.

În caz de deces al oricărui partener sau dacă vreunul dintre parteneri dorește să se mute din afacere și celălalt partener dorește să mențină afacerea, atunci ar trebui redactat un acord de cumpărare-vânzare.

Acesta va conține condiții privind modul în care activele ar fi transferate partenerului existent și care pasive ar fi asumate de partenerul care rămâne în afacere. Toți termenii trebuie redactați în acord pentru a proteja drepturile fiecărui partener afectat de acest acord de cumpărare-vânzare.

Este posibil ca un partener să dorească să dizolve activitatea parteneriatului din orice motiv convingător, în timp ce celălalt partener nu este de acord cu el. Într-un astfel de caz, un partener care dorește să dizolve afacerea ar trebui să consulte un avocat și să urmărească cazul obținând o hotărâre de la instanță.

Dacă instanța este de acord cu dizolvarea din motive de convingere, atunci dizolvarea se face sub supravegherea unui reprezentant al instanței.

Notificați toți factorii interesați

Este important să informați fiecare părți interesate despre dizolvarea afacerii înainte de a o dizolva.

O notificare legală trebuie să fie dată în termenul prevăzut conform legii. Părțile cărora trebuie să li se trimită o notificare legală includ clienții, creditorii, băncile și autoritățile guvernamentale.

Această notificare este importantă pentru a informa părțile interesate că afacerea nu va mai rămâne operațională și pasivele partenerului se vor încheia în curând odată cu dizolvarea.

Dacă orice parte are obiecții la dizolvare cu privire la orice creanță, răspundere sau angajament, atunci partenerul respectiv trebuie să notifice același lucru înainte de desfășurarea procesului de dizolvare.