Ce taxe nu ar trebui sa exista in Romania

 

Ca n orice alt stat/tara, in Romania se platesc foarte multe taxe care ne pun multe semne de intrebare. Partea cea mai proasta este ca aceste tae depasesc deseori orice imaginatie si sunt chiar si cu mult peste fata de costurile de achizitie ale unui produs sau cu mult peste calitatea oferita. Mai exista de asemenea si o serie de taxe care practic nu ar trebui sa existe deloc, acestea fiind o modalitate de contrazicere a dreptului exclusiv de proprietate. Iata care sunt taxele pe care noi le consideram in mod principal a fi inutile.

 

 

1. Impozite si locuinte pentru terenuri

Intregul teritoriu tarii noastre nu a fost achizitionat de catre o persoana sau un anume grup de persoane, cum e Parlamentul si Guvernul. Cu toate acestea, oamenii inca platesc impozite pentru locuinta unde locuiesc, pentru locul de parcare etc. costuri ce au deseori valori exorbitante. Ori din momentul in care detii o proprietate personala, de ce ai plati impozit pentru aceasta? De ce ar trebui sa ti se ia “chirie” pentru un apartament cumparat, o casa sau un teren, cand iti exploatezi propriul lucru? Am putea spune ca nicicum aceste proprietati nu apartin indivizilor, asa cum este de drept.

 

2. Taxe pentru rovineta

Taxa pentru rovineta este in corelatie cu taxa de mediu. Totusi, in timp ce in alte tari aceasta taxa este inlocuita cu taxa stradala (sau cea a kilometrilor parcursi), observam ca nu avem nicio idee la ce foloseste aceasta.

In mod normal, aceasta taxa pe care soferii o platesc frecvent ar trebui sa fie utilizata pentru constructia unor drumuri decente, asa cum se face si in alte tari. Ori, in Romania, ai si taxele platite si masina avariata.

 

3. Contributia la biserica

Aparent unele costuri pentru Biserica sunt ilegale si interzise, insa stim cu totii ca foarte multi preoti solicita in continuarea plata unor servicii pe care acestia nu ofera factura.

Ori de ce ar trebui sa platesti contributie la Biserica cand nu participi la slujbe? Si chiar si asa, Domnul e doar pentru cei ce au bani? De ce ar trebui sa platesti contributii extra cand esti oricum obligat sa platesti costurile si lucrurile pentru botez, pentru nunta si cele pentru inmormantare?