Ce tari si locuri din Asia merita vazute

  • Sâmbătă, 3 Iulie 2021
  • Turism
Ce tari si locuri din Asia merita vazute Ce tari si locuri din Asia merita vazute

Tokyo

Centrul financiar și politic al Japoniei este Tokyo, deși titlul de capitală culturală a acesteia este fără îndoială pentru Kyoto. Plimbându-se în altare și temple ale orașului bogat în monumente, dintre care 17 se bucură de protecția UNESCO, vizitatorul poate simți cu adevărat vechea Japonia istorică.

Manila

Descoperirea vieții colorate și mereu vibrante din Manila merită o vizită. Orașul bogat în monumente are multe impresii disparate în multe locuri, totuși merită să vă scufundați în rotația locală. Transportul este haotic, dar când ajungem la una dintre piețele pline de viață din fosta colonie a Spaniei, putem gusta delicioasele capodopere din bucătăria filipineză. Putem cumpăra de la meșterii locali și putem gusta dulciuri speciale într-un mediu cu adevărat autentic, dar destul de contrastant.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este capitala Malaeziei și, de asemenea, cel mai populat oraș. Aici se găsește centrul comercial și economic al țării. Orașul este unul dintre cele trei teritorii federale din Malaezia.

Una dintre principalele atracții turistice este Turnul Twin Petronas. Turnul Twin Petronas din secolul al XVIII-lea este cel mai înalt turn dublu din lume și arhitectura modernă. Templul Sri Mahamariamman, cel mai vechi templu hindus din Malaezia, are o dispoziție complet diferită.

Katmandu

Capitala vibrantă și colorată a Nepalului este încadrată de munții din Himalaya. Piața plină de viață Durbar și siturile Patrimoniului Mondial UNESCO fac din BoudhanathSztupa o destinație preferată nu numai pentru iubitorii de drumeții montane.

Angkor, Cambodgia

Angkor din Cambodgia este un complex religios spectaculos, putem găsi cele mai mari clădiri religioase din lume, precum Angkor Wat. Biserica este construită între 1113 și 1150, ca simbol al templului mort al lui II Suryavarman - orientat spre vest spre direcția simbolică a morții. Există aproximativ 1.000 de temple în ruinele lui Angkor, aproximativ 3.000 de kilometri pătrați - era cel mai mare oraș preindustrial în lume - aproape un milion de oameni locuiau aici. Cu frumusețea sa uimitoare, frumoasă și arhitectura uluitoare, este una dintre cele mai mari atracții asiatice.

Tibet

Este, de asemenea, numit vârful lumii cu o înălțime medie de 4900 de metri. Himalaya se mândrește cu mândrie în zonele montane, făcând peisajul și mai magic. Tibetul este un loc cu adevărat spiritual, poate că aici este cea mai apropiată natură și religie. Mănăstirile tibetane incredibile se încadrează perfect în mediul excelent. Tibetul este cel mai înalt punct de pe pământ, Muntele Everest (8848 m), situat la granița cu Nepalul. Este, de asemenea, renumit pentru minunatele păstăi de munte cu apă turcoaz. Istoria Tibetului începe în secolul al VII-lea, când Songtsan Gampo a fondat imperiul tibetan. Astăzi, Tibetul este o zonă autonomă a Chinei.

Sri Lanka

Cu plajele sale exocitare și plantațiile de ceai verde, pădurea tropicală tropicală este unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia. Această națiune insulară poate fi găsită la 31 km sud de India. Plantațiile luxuriante de ceai oferă o vedere orbitoare. (ceai din Ceylon)