Ce se intampla in timpul vaccinarii

Vaccinarea este un subiect care face in zilele noastre inconjurul lumii. Totusi, foarte putine persoane stiu de fapt ce presupune acest proces, care sunt avantajele sau potentialele riscuri.

In realizarea unui vaccin se utilizeaza drept baza un anumit virus (cel pentru care este destinat) intr-o concentratie foarte mica, facand corpul sa produca anticorpi si sa lupte cu acesta si cu formele agresive. Totusi, efectul depinde si de corpul in care vaccinul va ajunge.

 

Astfel, orice vaccin poate avea efecte adverse mai putin neplacute, insa adesea acestea nu sunt letale. Sa nu uitam ca foarte multe persoane se vaccineaza anual, de exemplu, impotriva gripei, si nu prezinta nicio problema, altele se confrunta cu simptome ale racelii pe intreaga durata a unui an. Asadar, raspunsul corpului difera de la persoana la persoana.

Intreaga procedura a vaccinarii se face in mod exclusiv de personal medical autorizat in scurt timp, iar in cadrul procedurii se resimte o mica durere fictiva.

 

Faptul ca te vaccinezi pentru un anumit microb, nu inseamna ca nu vei mai face aceasta afectiune, dar in teorie, aceste vaccinuri garanteaza faptul ca viata nu va fi pusa in pericol si ca riscul aparitiei unor forme severe de boala sunt diminuate semnificativ.