Ce se intampla daca consumi prea des curmale

  • Duminică, 26 Martie 2023
  • Sport

Datorită pielii încrețite și aspectului general zbârcit, curmalele nu sunt cele mai atractive dintre alimente. Dar nu te lăsa descurajat de acel exterior, deoarece fructele nu sunt doar delicioase, ci și foarte bune pentru tine. Da, indiferent dacă vrei să-ți îmbunătățești pielea sau digestia – sau doar să-ți dai un pic de energie – curmalele ar putea fi puterea de care lipsește dieta ta.

Cu siguranță, consumul de curmale are multe beneficii pentru sănătate – nu în ultimul rând datorită nutrienților valoroși pe care îi conține fructele. O porție de 100 de grame de curmale medjool conține 20% din cantitatea zilnică recomandată de un individ (DZR) de potasiu, de exemplu, precum și 12% din DZR de vitamina B6 și 5% din aceeași cantitate în fier.

În plus, curmalele nu numai că au un gust grozav, dar fructele ar putea oferi și soluții naturale la afecțiunile comune. Da, așa este: problemele de sănătate care afectează atât bunăstarea, cât și încrederea pot fi atenuate pur și simplu prin adăugarea unui pumn de curmale la mesele tale sau prin consumul lor ca gustare.

Și, de fapt, fructele proaspete par foarte diferite de exemplele uscate pe care le găsim în supermarketuri. Aceste curmale sunt netede, iar colorarea lor poate varia de la roșu aprins la o nuanță vie de galben înainte de a fi procesate în vederea exportului în alte țări.

În plus, datele există de foarte mult timp: minim 50 de milioane de ani, conform înregistrărilor fosile. Între timp, numele binominal al palmierului de curmal provine din greacă – cu „dactylifera” tradus în mod adecvat în engleză ca „purtător de curmale” – în timp ce copacul însuși se crede că a crescut inițial într-o parte a Orientului Mijlociu care este acum cunoscută sub numele de „ Semiluna Fertilă.”

În lumea occidentală, însă, este mai frecvent să vezi și să consumi curmale când acestea au fost uscate. Acest proces poate avea loc atât în ​​mod natural prin soare, cât și în cuptoare industriale mari. Și prin această metodă, curmalele capătă aspectul lor distinct brăzdat; de asemenea, își schimbă culoarea într-un maro intens.

Dar cum pot întâlnirile să creeze un nou, mai sănătos? Ei bine, unul, ele pot ajuta la satisfacerea unui dinte de dulce fără să simți nevoia să apelezi la borcanul pentru prăjituri. Și, deoarece curmalele medjool au de obicei doar 66 de calorii fiecare, acestea sunt o opțiune mai bună pentru un răsfăț decât multe deserturi - făcându-le un ajutor excelent pentru pierderea în greutate.

Asta nu e tot, totuși. Vedeți, curmalele sunt, de asemenea, destul de bogate în fibre, de care avem nevoie în dietele noastre pentru a menține sănătatea digestivă. De fapt, 100 de grame de curmale medjool oferă 27% impresionant din aportul zilnic recomandat de fibre.

Și dacă suferiți de constipație, poate fi, prin urmare, o idee bună să mâncați anumite întâlniri. De ce? Ei bine, tipul de fibre continut de fructe ajuta la accelerarea digestiei; ca urmare, acele vizite îndelungate și nereușite la baie pot deveni încă un lucru din trecut.

În plus, există un alt beneficiu pentru conținutul ridicat de fibre al curmalei. Pe scurt, fibrele vă pot ajuta să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că vă pot potoli dorința de a gusta alimente mai nesănătoase, cum ar fi chipsurile sau ciocolata. Iar gustul dulce și textura lipicioasă a curmalelor ar putea chiar păcăli papilele tale gustative, făcându-le să presupună că mănânci gunoi – fără dezavantajul nutrițional, desigur.

Curmalele sunt grozave și când vine vorba de scăderea nivelului de colesterol – o lipidă care se găsește în sângele tuturor. Dacă există prea mult colesterol în organism, totuși, acesta poate deveni dăunător. În special, grăsimea poate începe să înfunde arterele, iar acest lucru, la rândul său, ar putea duce la un accident vascular cerebral sau un atac de cord.