Ce se intampla cu masina mea de spalat?

Multe persoane se plang ca masina de spalat nu functioneaza, nu este eficienta sau pare ca deterioreaza hainele. Exista cateva lucruri pe care puteti sa le verificati inainte de a pune mana pe telefon si a chema o echipa de interventii pentru reparatii masini de spalat la domiciliu.

 

Masina de spalat vibreaza

Posibilele cauze includ: o incarcatura dezechilibrata a rufelor, masina este asezata pe o suprafata denivelata sau picioarele de sustinere nu sunt plane pe podea. Recomandarile unui specialist in reparatii masini de spalat Bucuresti sunt:

·         Asigurati-va ca masina este perfect plana pe podea. Puteti regla picioarele de sustinere din fata si din spate.

·         Verificati podeaua pentru a detecta eventualele denivelari. Este posibil sa fie nevoie sa adaugati o bucata de placaj.

·         Rearanjati rufele in masina de spalat. Asigurati-va ca incarcati masina corect pentru a evita vibratiile.

 

Detectati scurgeri de apa din masina de spalat

Aceasta problema se poate solutiona usor sau poate necesita interventia unui tehnician in reparatii masini de spalat la domiciliu. Inainte de a intra in panica, tineti cont de faptul ca acest lucru se poate intampla pentru ca masina nu este nivelata sau incarcata in mod corespunzator, furtunurile nu sunt fixate sau tevile sunt uzate ori nu sunt introduse corespunzator. Gurile de evacuare sunt blocate.

·         Verificati balansul si asigurati-va ca, in interior, cuva de spalare este bine aliniata. In caz contrar apa poate iesi din masina de spalat.

·         Verificati toate furtunurile si strangeti legaturile. Asigurati-va ca garniturile furtunului nu sunt crapate sau rupte si ca sunt asezate corespunzator.

·         Verificati conductele de apa si robinetii pentru a va asigura ca nu de aici provine scurgerea.

·         Verificati daca apa din masina de spalat se scurge corect si ca furtunul de scurgere nu este infundat cu scame, par sau o soseta desperecheata.

 

Zgomote ciudate

Masina poate sa produca niste zgomote foarte ciudate atunci cand exista obiecte prinse intauntru, cand scurgerea sau senzorii interni sunt infundati. Iata recomandarile profesionistilor in reparatii masini de spalat la domiciliu.

·         Sunetul de click arata ca exista obiecte prinse in masina. Verificati si goliti buzunarele inainte de spalare. Inchideti fermoarele si indepartati eventualele obiecte decorative ce s-ar putea desprinde de pe rufe.

·         Daca auziti un zgomot neobisnuit de puternic in timpul scurgerii, exista riscul ca furtunul de scurgere sa fie partial infundat. Luati masuri imediate pentru a inlatura obstructiile, inainte sa se produca un dezastru.

 

Acestea sunt 3 situatii frecvente cand puteti intampina dificultati cu masina de spalat. Urmati pasii de mai sus si daca in continuare problema persista, luati legatura cu o firma reparatii masini de spalat la domiciliu.