Ce se intampla cu cainii in adaposturi

Frustrarea vizavi de animalele de pe strazi sau dorinta de a le ajuta si de a le oferi un mediu de trai cel putin decent sfarseste adesea cu un apel telefonic la adaposturile publice. Dar ce se intampla cu acestia ulterior? Au ei sansa unei vieti mai bune? Este adapostul o solutie optima pentru cei care-si doresc o liniste psihologica vizavi de un animal mai putin norocos, fara o familie? Raspunsul este NU.

In adapost, animalele sunt sustinute pentru o perioada de maxim 2-3 saptamani, timp in care acestea sunt disponibile spre adoptie. Ulterior, daca acestea nu sunt adoptate, animalele sunt eutanasiate, adica li se pun capat vietii indiferent ca vorbim de animale tinere si sanatoase, fie de animale la polul opus.

 

Asadar, din dorinta de a le face bine, contactarea sau transportul animalelor catre aceste institutii le face mai mult rau decat bine. Sa nu mai spunem de impactul psihologic si de bolile la care acestea sunt predispuse, tinand cont ca adaposturile nu sunt cele mai igienice medii de trai, iar adesea locatiile sunt pline si de animale agresive, galagioase.

 

In concluzie, atunci cand iti doresti sa ajuti un animalut, cea mai buna solutie e sa-l pui tu insuti spre adoptie si eventual sa incerci sa-i oferi un adapost personal in mediul tau de viata, chiar si pentru o scurta perioada de timp.