Ce sa vizitezi in Roma, recomandari

  • Vineri, 23 Aprilie 2021
  • Turism
Ce sa vizitezi in Roma, recomandari Ce sa vizitezi in Roma, recomandari

Cetatea Vaticanului

Sunteți la Roma și nu veți vizita orașul Vatican va fi o adevărată dor. Acesta este cel mai mic stat independent din lume. Suprafața de jumătate de kilometru pătrat este închisă de zidurile Vaticanului. În timp ce sunteți aici, ar trebui să vizitați marele palat, Bazilica Sf. Petru și, de asemenea, grădina sau, desigur, Piața Sf. Petru.

Întreaga zonă este condusă de Papa, autoritatea supremă a creștinismului și Biserica Romano-Catolică. În afară de marea bazilică, turiștii vor găsi și muzee interesante. În muzeu, veți fi fascinat de marea creație a Pietei lui Michelangelo împreună cu alte capodopere ale unor mari artiști.

Forumul Roman

Ce zici de vizitarea unui mall în timpurile străvechi? Da, Forumul Roman este un fel de acel loc care a fost centrul orașului Romei antice. Acesta a fost locul unde au fost sărbătorite multe ocazii și festivaluri. A fost construit în secolul al VII-lea î.Hr., într-o zonă cu iarbă a Romei.

Dar, până în secolul al VIII-lea, întregul loc și-a pierdut gloria și luciul și a devenit o ruină până a fost excavat în secolul al XX-lea. A face un tur solo este destul de interesant aici, deoarece aveți ocazia de a explora locul pe cont propriu. Obțineți o hartă și faceți un tur istoric acolo.

Circ Maximus

Circus Maximus este cel mai mare stadion din Roma care are o capacitate totală de 185.000 de spectatori. Acest loc este atractiv dintr-un alt motiv, deoarece puteți avea o vedere minunată asupra dealului Palatin de aici. În vremurile străvechi, acest loc era renumit pentru că avea curse de cai.

În prezent, marile vedete din întreaga lume preferă să aibă un concert muzical aici. Dacă doriți să vizitați locul în cele mai bune condiții, găsiți bilete pentru un concert atât de grozav aici și fiți acolo. De asemenea, puteți petrece o zi, făcând un picnic aici cu prietenii. Priveliștea maiestuoasă a dealului Palatin asupra întinderilor verzi vă va alina privirile.

Calea Appiană

Dacă doriți să faceți o plimbare pentru a vizita Roma adevărată, ar trebui să luați Calea Appiană , un drum antic pentru a vă găsi destinația. Acest drum pietros de 560 km este bun pentru pietonii care doresc să meargă în oraș și să-l exploreze doar mergând pe jos. În epoca antică, acesta era un drum militar și numele său este după un cenzor roman, Appius Claudius Caesus.

Puteți vizita vechile monumente istorice pe cei 8 km de drum la început. Vechiul drum se prinde adesea de trafic în primii câțiva kilometri, dar apoi drumul este totul pentru pietoni.

Castelul Sant'Angelo

Aceasta a fost odată cea mai înaltă clădire din Roma. Castelul Sant'Angelo este, de asemenea, cunoscut sub numele de Mausoleul lui Hadrian. Fortul circular și complexul castelului au fost construite în anul 129 d.Hr. Clădirea antică a fost făcută pentru a servi ca mausoleu pentru împărat.

În prezent, această imensă clădire a fost transformată într-un muzeu care vine cu exponate exclusive care vă vor duce în acea epocă veche a Romei. De asemenea, puteți urca pe zidurile castelului de unde puteți obține vederea maiestuoasă a întregului oraș împreună cu Piața Sf. Petru. Dacă vă aflați în Vatican, veți merge cu siguranță la acest muzeu.

Campo de'Fiori

Roma este totul despre istorie și muzee? Cu siguranta nu! Acesta este orașul care bate cu distracție, viață și râs și pe care îl veți găsi în Campo de'Fiori , cel mai preferat loc de întâlnire din Roma. În timpul zilei, este o zonă de piață deschisă unde veți găsi comercianți cu flori, pește, condimente, legume și carne.

Dar trebuie să aștepți până noaptea când acest loc devine tânăr. Tinerii se adună împreună pentru petreceri toată noaptea aici. Dacă doriți să vă bucurați de viața de noapte care se întâmplă în Roma, puteți vizita Campe de'Fiori o dată. Asigurați-vă vacanța romană plină de distracție și emoție.