Ce sa vizitezi in Franta – top destinatii turistice atractive

  • Miercuri, 1 Ianuarie 2020
  • Turism
Ce sa vizitezi in Franta – top destinatii turistice atractive Ce sa vizitezi in Franta – top destinatii turistice atractive

Renumita pentru vinurile si branzeturile sale, Franta este destinatia turistica cea mai populara din lume, primind anual 82 milioane de turisti straini. Vizitatorii sunt atrasi de orase istorice, o tara frumoasa, castele din Valea Loarei, Bretania si Normandia. In plus, Franta ofera un climat placut, unele plaje excelente pe Riviera franceza, coasta atlantica si insula Corsica, posibilitati largi pentru sporturile de iarna, mai ales in Alpi si Pirinei, precum si o cultura bogata cu alimente si vinuri care sunt printre cele mai celebrate din lume.

Chateau de Chenonceau – Castelul Chenonceau este probabil cel mai cunoscut castel din Valea Loarei. Castelul, construit in secolul al XVI-lea, se intinde pe raul Cher, cu pasaje pentru barci in partea de jos. Dupa Versailles, este cel mai vizitat castel din Franta si este cunoscut pentru gradinile minunate. A fost restaurat dupa ce a fost bombardat in al doilea razboi mondial.

Mont Saint-Michel – Mont Saint Michel este o mica insula de maree situat chiar langa coasta Normandiei. O manastire Norman benedictina spectaculoasa si bine conservata din St Michel se afla pe varful insulei stancoase, inconjurata de strazile invechite si de arhitectura confuza a orasului medieval. O sosea conecteaza continentul cu insula.

Chateau de Chambord – Chateau de Chambord este o capodopera a Renasterii franceze. Constructia Chateau de Chambord a fost inceputa in 1519 de catre regele François I, pentru a putea vana in padurile din apropiere. Cele 440 de camere, reci si masive, l-au facut nepopular ca resedinta reala, iar François I insusi a ramas aici pentru mai putin de 40 de zile in total.

Catedrala Chartres – Catedrala Chartres este situata intr-un mic oras din apropiere de Paris. Naosul vast, pridvorurile cu sculpturi fine si magnificele vitralii din secolul al XII-lea si al 13-lea, toate intr-o stare remarcabila, il fac unul dintre cele mai frumoase exemple ale stilului inalt gotic francez.