Ce sa nu-si mai spuna oamenii singuri

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Diverse
Ce sa nu-si mai spuna oamenii singuri Ce sa nu-si mai spuna oamenii singuri

Exista perioade in viata noastra cand suntem tristi, obositi, furiosi, slabi si ne simtim singuri. Aceste momente-cheie ascund in spatele lor niste procese destul de periculoase pentru mintea noastra pentru ca patrund in modalitatea de a aborda viata si ne destabilizeaza sistematic.

Aceste pattern-uri de gandire negativa nu fac decat sa trezeasca in noi durerea, frustrarile si dezamagirea. Exista perioade cand uitam cat de importanta este puterea mintii noastre, cand devenim neglijenti cu gandurile si emotiile si dezvoltam anumite sisteme de supravietuire pe care le consideram sanatoase, cu care ne obisnuim, dar care nu fac decat sa ne aduca tristete. Sa vedem care sunt lucurile pe care oamenii nu trebuie sa si le mai spuna, conform zumchat.ro.

1.Dumnezeu, Universul sau Karma nu vor ca eu sa-mi gasesc iubirea

Cand suntem singuri si ne apuca disperarea avem senzatia ca lumea si supra-lumea sunt impotriva noastra. Ne aducem aminte de toate greselile pe care le-am facut si incepem sa ne pedepsim pentru ele. Retraim momente din trecut cautand sa descoperim unde am suparat karma, in prezent pare ca nimic nu merge, iar viitorul este sumbru. Intalnim oamenii nepotriviti, ne agatam de tot felul de povesti bizare si vrem cu disperare pe cineva sa ne iubeasca. Uitam un lucru esential, nimic nu e intamplator. Faptul ca noi nu reusim sa gasim pe cineva potrivit poate insemna ca nu e momentul oportun in viata noastra pentru asa ceva, ca suntem nepregatiti sau ca avem nevoie sa fim cu noi insine inainte sa ne daruim altcuiva.

2. O sa mor singur

Cu totii murim singuri, dar aceasta este o alta discutie. Statisticile spun ca peste 90% dintre oameni ajung sa se casatoreasca, poate acest lucru ne ajuta sa ne relaxam putin. Problema cu aceasta capcana mentala este ca ”a muri singur” se tranforma in cel mai rau lucru pe care-l putem trai in viitor, in loc sa ne bucuram de ce traim astazi. Planurile noastre legate de viata nu au, de cele mai multe ori, legatura cu realitatea. De cate ori s-a intamplat sa planuim ceva si sa ne trezim in alta ipostaza? In loc sa ne focusam energia pe grija ca nu vom gasi pe nimeni potrivit, putem s-o concentram spre ceva util, de exemplu un exercitiu de a trai in prezent.

3. E ceva in neregula cu mine

Fie e ceva in neregula cu noi, fie cu lumea, nu? Avem tendinta sa ne analizam si sa scoatem in evidenta toate defectele, ba sa mai si inventam vreo doua. Iar lumea, ce sa mai spunem despre ea, e intoarsa pe dos si plina de oameni nepotriviti. A nu fi cu cineva nu inseamna ca suntem defecti sau gresiti, inseamna ca exista o imagine de ansamblu la care nu avem acces momentan. Fiind prinsi intr-o astfel de capcana a mintii nu reusim sa vedem ca suntem intregi si sanatosi si ca aparitia cuiva nu trebuie vazuta ca o salvare. Avem tendinta sa ne reprosam ca nu suntem suficient de buni, frumosi, destepti sa gasim omul potrivit si ne gasim mereu nepotriviti in viata asta. Sau dam vina pe ceilalti. Nu este vina nimanui, doar ca nu trebuie sa ne abatem de la traseul vietii si evolutiei noastre gandindu-ne ca suntem gresiti intr-o lume gresita.

4. Toata lumea are pe cineva pe care sa iubeasca

Ah, ne uitam la profilurile cuplurilor care posteaza poze din vacanta lor perfecta unde au sarbatorit relatia lor perfecta. Ne uitam la alti oameni si vedem lucrurile care ne intereseaza, ori tragem concluzii pripite. Uitam ca toata lumea are probleme si ca oamenii prefera sa afiseze binele decat raul. Mai mult, reusim sa vedem frumosul celor din jur, dar suntem incapabili sa-l vedem pe al nostru. Ii permitem mintii sa se concentreze pe vietile celorlalti, pe bucuriile si perspectivele lor, si nu pe ce avem noi de trait.

Proiectam cu sarguinta idei si dorinte, ne atasam de imagini confectionate si ne trezim nefericiti cand nu le avem. Si de cele mai multe ori si cand ni se indeplinesc. Avem impresia ca daca ne trezim alaturi de cineva aceasta nefericire se va preschimba in fericire. Dar stim in adancul nostru ca e un gand romantic, ca e o stare temporara, ca tristetea este din interior, ca este un mecanism de gandire nesanatos si ca pana nu reparam asta la noi, nu vom reusi sa gasim omul iubit.