Ce să includeți în planurile dvs. de mase sănătoase

Planificarea unui meniu zilnic poate părea o sarcină descurajantă, dar, în realitate, nu este. Planurile de mese sănătoase vă ajută să pierdeți în greutate și să mențineți o dietă nutritivă. Cu toate acestea, este esențial să ne asigurăm că fiecare masă are fibre, proteine, carbohidrați complecși și grăsimi saturate. O alimentație sănătoasă și un stil de viață sunt cele mai bune arme pentru a vă proteja împotriva multor boli și pentru a vă menține greutatea.

Iată ce trebuie să știți despre crearea unor planuri de masă sănătoase:

Pentru a face un plan de masă , trebuie să țineți cont de obiectivele zilnice de calorii și să includeți alimente nutritive care se potrivesc cerințelor dumneavoastră de sănătate. 

De exemplu , dacă faceți un plan pe o săptămână, fiecare zi trebuie să includă cel puțin trei mese și trei gustări și un echilibru de grăsimi, carbohidrați și proteine. De asemenea, va trebui să obțineți o mulțime de fibre din fructe, cereale integrale, legume și leguminoase pentru a vă finaliza planurile de masă sănătoase. Mai mult, asigurați-vă că adăugați rețete sănătoase care vă pot satisface foamea toată ziua. 

Nu uitați să adăugați mai multă apă, cafea sau ceai verde/de plante în orice zi, dar rețineți că adăugarea de smântână sau zahăr va adăuga calorii. De asemenea, este foarte bine să schimbați elemente similare din meniu, dar încercați să schimbați metodele de gătit. 

Înlocuirea unui pui la grătar cu friptură de mușchi este bine, dar înlocuirea lui cu friptură de pui prăjită nu este ideală, deoarece panerea modifică datele nutriționale și numărul de calorii. 

În cele din urmă, ajustați-vă aportul de calorii spunând nu gustărilor grele dacă doriți să atingeți obiectivele de scădere în greutate sau adăugați porții mai mari de gustări dacă doriți să luați câteva kilograme . Oricum, avem câteva sfaturi grozave pentru planurile tale de masă sănătoase.

Mâncarea micului dejun vă ajută să vă începeți ziua cu multă energie. Așadar, evitați să vă distrugeți micul dejun cu alimente bogate în calorii și grăsimi. În schimb, alege niște fibre și proteine ​​pentru micul dejun; luați în considerare adăugarea de fructe proaspete, ouă poșate, cafea neagră, ceai verde, brioșă cu tărâțe etc.

O gustare la mijlocul dimineții este complet opțională dacă ați luat un mic dejun sănătos; s-ar putea să nu simți nici măcar foame până la prânz. Dar dacă ți-e foame și încă mai sunt trei ore distanță de prânz, o gustare ușoară la mijlocul dimineții, cum ar fi o ceașcă de iaurt simplu cu două linguri de miere, te poate ajuta fără să adaugi o mulțime de calorii planurilor tale de masă sănătoase. 

Rețetele sănătoase de prânz vă ajută să treceți peste zi, așa că cel mai bine este să planificați o masă în consecință. Adaugă o supă limpede sănătoasă, piept de pui prăjit sau copt sau salată de legume proaspete în planul tău de masă.

Pentru cină, încercați să nu mâncați în exces și urmăriți mărimea porțiilor. De asemenea, evita alimentele grele, grase sau alimentele bogate in zaharuri rafinate; in schimb, ia o cana de broccoli aburit sau un castron de orez brun.

Împărțiți farfuria în patru sferturi. Un sfert este pentru sursa ta de proteine ​​sau carne, un sfert este pentru un amidon, iar ultimele două sferturi sunt pentru legume sau o salată verde.