Ce sa faci inainte de incerca o noua dieta

Nu este ușor să ții dieta și să reziste tentației de a deschide frigiderul puțin prea des. Sărind peste mese, reducerea drastică a porțiilor și excluderea alimentelor din meniu nu vă va ajuta să pierdeți în greutate. Lipsa gratificației în timpul dietelor duce la a mânca mai mult și a câștiga în greutate înapoi.

O dietă prea restrictivă este greu de urmat și este sortită eșuării, în timp ce o dietă echilibrată, adaptată gusturilor și nevoilor tale, îți va permite să câștigi lupta împotriva cântarului și să slăbești într-un mod sănătos și de durată.

Iată cinci lucruri pe care ar trebui să le faci înainte de a începe o nouă dietă:

Programează-ți meniul . Marcați toate ingredientele, evidențiind pe cele pe care trebuie să le cumpărați. Această strategie este utilă și pentru a economisi timp în timpul gătitului și pentru a urma o dietă mai echilibrată și mai sănătoasă.

Fă-ți întotdeauna o listă de cumpărături. Notarea a ceea ce ai nevoie pentru a urma o alimentatie sanatoasa si echilibrata te va ajuta sa eviti sa cedezi tentatiei atunci cand te afli la supermarket.

Obțineți condimente și ierburi. Condimentele (scorțișoară, ghimbir, turmeric etc.) și ierburile (rozmarin, oregano, busuioc, foi de dafin etc.) sunt înlocuitori excelente pentru sare și zahăr în bucătărie, deoarece dau gust mâncărurilor fără a adăuga calorii și grăsimi. În plus, asigură o mare varietate de nutrienți valoroși pentru un organism sănătos.

Aprovizionați cu semințe și fructe uscate. Sunt practice de purtat și confortabil de mâncat. În plus, au o excelentă putere de sațiere ideală pentru calmarea atacurilor de foame între mese. Ele furnizează acizi grași esențiali și fibre care ajută la menținerea vârfurilor de zahăr din sânge în frâu și te satură pentru o lungă perioadă de timp.

Umple-ți frigiderul cu legume . Sunt alimente esențiale pentru dieta și sănătatea ta. Legumele sunt bogate în fibre, ceea ce vă va calma foamea.