Ce sa faci daca doar unul dintre voi vrea mai mulți copii

  • Duminică, 26 Martie 2023
  • Familie

Un dezacord tipic între parteneri este câți copii să aibă. Nu este ușor când unul dintre voi vrea să-și adauge puietul, iar celălalt nu și poate fi o problemă care duce la o rupere în relația voastră. Pentru unii, ideea de a nu experimenta niciodată nașterea, acei primi pași și primele cuvinte este tulburătoare, dar pentru alții, ideea de a trece prin toate din nou, cu presiunea adăugată asupra vieții de zi cu zi pe care o aduce a fi părinte, este terifiantă. Nu există bine sau greșit atunci când vine vorba de a dori mai puțin sau mai mult, așa că poate fi un subiect dificil de convenit. Iată ce să faci dacă doar unul dintre voi își dorește mai mulți copii.

O componentă vitală a oricărei relații este comunicarea. Când vine vorba de înțelegerea dorințelor și nevoilor partenerului tău cu privire la dimensiunea familiei tale, menținerea unui dialog deschis este crucială. Este important să știi exact unde te afli înainte de a intra în discuții, dar nu-ți copleși partenerul și nu folosi un limbaj agresiv. Crearea unui spațiu sigur pentru comunicare este, de asemenea, foarte importantă și asigurați-vă că partenerul dvs. este în spațiul potrivit pentru a vorbi - nu aduceți în discuție subiectul copiilor imediat după o ceartă, de exemplu. În schimb, găsiți momentul potrivit pentru a menționa că doriți să vorbiți despre ceva și întrebați dacă acum este momentul potrivit.

Indiferent dacă tu sau partenerul tău dorești cu disperare un alt copil, fie că nu vrei cu disperare, va exista un motiv pentru care. Trebuie să abordați aceste motive împreună și să învățați să înțelegeți poziția din care vine partenerul dvs. Poate că ești disperat după mai mulți copii pentru că nu-ți poți imagina copilul crescând fără frați așa cum ai făcut-o tu. Dar poate că partenerul tău se opune a avea mai mulți copii din motive financiare, știind că o altă gură de hrănit nu va face decât să crească presiunea asupra unui buget deja restrâns. Indiferent, înțelegerea de ce aveți fiecare poziția dumneavoastră specifică este esențială pentru a gestiona situația cu maturitate.

Acest lucru nu se aplică doar persoanei care își dorește mai mulți copii - a arăta recunoștință pentru binecuvântările pe care le-ați primit deja este esențial pentru ambii parteneri dintr-o relație. Suntem adesea atât de ocupați cu planificarea și gândirea în viitor, încât rareori ne acordăm timp să reflectăm. Făcând acest lucru, vă poate ajuta pe amândoi să găsiți un teren comun în orice decizie viitoare.

S-ar putea să ajungi la punctul în care indiferent ce spui, conversațiile tale se termină întotdeauna într-o ceartă. Dacă te chinui să vezi perspectiva partenerului tău (și invers) și nu mai poți discuta cu respect subiectul copiilor împreună, atunci ai putea face mai rău decât să încerci terapia de cuplu. Terapia oferă cel mai mare spațiu sigur pentru cupluri pentru a-și împărtăși gândurile și pentru a-și evacua orice frustrări. Terapeutul tău va ajuta la evidențierea și la promovarea punctelor forte ale relației tale, precum și la identificarea și rezolvarea oricăror puncte de durere - în acest caz, un dezacord cu privire la adăugarea familiei tale. Procesul va fi gradual și necesită concentrare atât din partea dvs., cât și a partenerului dvs. și a consilierului dvs. profesionist.