Ce probleme pot aparea atunci cand folositi un ciocan hidraulic?

Ce probleme pot aparea atunci cand folositi un ciocan hidraulic? Ce probleme pot aparea atunci cand folositi un ciocan hidraulic?

Ciocanul hidraulic este un instrument extrem de util, fie ca aveti de demolat o structura de beton sau de spart stanci. In ciuda faptului ca este foarte rezistent, piconul poate avea unele probleme care il impiedica sa functioneze.

Pentru a nu fi luat prin surpindere, este bine sa cunoasteti cele mai intalnite probleme ale unui ciocan hidraulic.

Piconul nu are forta

Cea mai intalnita cauza care determina o slaba functionare a ciocanului hidraulic este legata de presiunea azotului. Daca presiunea este insuficienta, ciocanul hidraulic nu va avea destula putere, iar daca presiunea este prea mare piconul nu va mai functiona.

Alte posibile cauza ar putea fi o bucsa uzata sau faptul ca nu exista suficient fluid hidraulic. O verificare atenta a ciocanului hidraulic la fiecare 50 de ore sau saptamanal, este o modalitate eficienta de a detecta posibile probleme inainte de a aparea defectiuni costisitoare.

Ruperea unui piston

Un piston avariat poate fi motivul pentru care ciocanul dvs. hidraulic nu mai functioneaza. Puteti verifica daca acesta prezinta semne de uzura sau crapaturi.

Trebuie sa stiti ca un piston deteriorat nu poate fi reparat, singura solutie este inlocuirea acestuia. Printre cauzele care conduc la avarierea unui piston se numara:

uzura bucselor inferioare – atunci cand exista prea mult joc pot rezulta scurgeri externe, care sa zgarie suprafete importante de etansare. Astfel, apare distanarea exagerata a bucselor si in final defectarea piconului;

ulei hidraulic contaminat – atunci cand uleiul nu este curat, impuritatile patrund in spatiul dintre piston si cilindru. Astfel, rezulta tensionarea pistonului. Pentru a evita astfel de situatii, este recomandat sa verificati in mod regulat starea uleiului hidraulic si sa il inlocuiti atunci cand este cazul;

lubrifiere insuficienta – daca un piston nu este uns corespunzator, nu se formeaza pelicula protectoare de ulei. In acest caz se realizeaza o frecare uscata care duce la ruperea inelului pistonului.

Pierderi de ulei

Daca observati scurgeri de ulei la ciocanul dvs. hidraulic trebuie sa incercati sa identificati componenta care cauzeaza aceasta problema.

Daca este vorba de piston, pot fi mai multe actiuni care sa provoace aceste pierderi. De exemplu, utilizarea gresita a piconului poate provoca uzura garniturii pistonului, ducand in final la scurgeri de ulei. De asemenea, depozitarea gresita a ciocanului hidraulic poate genera probleme de etansare, din cauza coroziunii.

Alte motive care conduc la scurgeri de ulei intre diferite componente se refera la garnituri de etansare uzate, spatiul prea mare al bucsei, ulei hidraulic murdar etc.

Ciocanele hidraulice par indestructibile insa nu trebuie sa uitam ca au o misiune foarte dificila si unele dintre componentele sale sunt predispuse la uzura. Pe langa lubrifierea corespunzatoare, care este de baza, un rol important il joaca micile reparatii facute la timp.

Daca aveti nevoie de sfaturi legate de ciocanele hidraulice, de reparatii sau piese de schimb pentru acestea, contactati-ne pe pagina https://www.mechanicus.ro/