Ce mijloace de contraceptie sa ii propunem unei tinere fete?

Crescand, fata voastra va descoperi riscurile sexualitatii, deci cel al sarcinii, nedorite la o varsta atat de frageda.

Ce muloace de contraceptie sa li propunem unei tinere fete?

Fara a va grabi prea mutt, este judicios sa ii vorbiti de contraceptie, imediat ce simtiti ca fiica voastra traieste o relatie amoroasa de la 12 la 18 ani

La ora actuala exista diferite metode de contraceptie. Unei tinere fete trebuie sa ii propunem metode sigure, dar si simplu de folosit, deoarece isi cunoaste inca putin propriul corp.

Metodele cele mai bune pentru adolescente

Printre diferitele metode contraceptive existente, doua sunt mai indicate pentru tinerele fete: prezervativul si pilula. Intr-adevar, atat metodele bariera (diafragma), cat si spermicidele necesita o cunoastere a corpului pe care tinerele fete, aflate in plina mutatie fizica, nu o stapanesc inca.

Prezervativul ar trebui sa fie primul mijloc de contraceptie, urmat de pilula de a doua zi, in cazul unei folosiri neglijente a primului. Totusi, va trebui sa se opteze, in scurt timp, pentru pilula daca raporturile devin regulate.

Daca este nevoie, pilula poate fi luata din primul an al ciclului menstrual; acest lucru nu modifica nici cresterea si nici punerea la punct a mecanismului de ovulatie.

Ea este indicata pentru 9 adolescente din 10 de varsta respectiva si au rar contraindicatii. In privinta tigarii, faceti-o pe fiica voastra sa inteleaga ca atata vreme cat is pilula este mai indicat sa se lase. In orice caz, aceasta contraindicatie este „relativa”, ceea ce inseamna ca trebuie discutata cu medicul.

Prima consultatie la ginecolog

0 prima vizita ar trebui sa fie mai mult o luare de contact, ocazia unei informari sau a unui sfat si, eventual, de eliberare a unei retete. Pe parcursul celei de a doua vizite, se va putea face si o examinare, dupa ce i-a fost explicata de medic sau de dumneavoastra. Cu ajutorul unui speculum de talie mica, medicul va controla colul uterin; el poate preleva, de asemenea, secretiile vaginale pentru efectuarea unei analize.

Ce pilula sa alegem?

Alegerea ii revine in mod evident medicului. El o alege din gama de pilule disponibile pe cea care pare cea mai adecvata pentru tanara fata, in functie de varsta ei, de eventualele mici probleme hormonale pe care le are sau daca este vorba de o fumatoare.

Pilula prescrisa cel mai adesea tinerelor fete este pilula combinata: aceasta asociaza progesteronul cu estrogeni in doze care sunt uneori diferite in functie de momentul din ciclu

Pilulele micro-dozate nu contin decat un progestativ si sunt rareori prescrise adolescentelor, deoarece au o utilizare mult mai putin supla. Pilulele trebuie luate la ore fixe si orice intarziere micsoreaza acoperirea contraceptiva.

In sfarsit, al treilea tip de pilula este cea secventiala. Primele comprimate de pe carton contin numai estrogeni, iar ultimele contin o asociere de estrogeni si progesteron.

Idei gresite

  • Pilula ingrasa…

Nu, cresterea in greutate este rara si limitata.

  • Raportul intrerupt este o solutie

Nu, chiar daca baiatul se retrage inainte de ejaculare, exista riscul destul de mare ca picaturile de sperma sa reuseasca sa se strecoare catre uter.