Ce greseli comiteti la spalarea rufelor

 

Deseori avem de-a face cu gospodine si gospodari care reusesc sa faca o treaba absolut excelenta atunci cand vine vorba de bucatarit, calcat sau de spalatul rufelor. Insa, unele persoane tind deseori sa comita cateva greseli care pot avea un impact destul de ridicat si deranjant.

Astazi vorbim de cele mai frecvente greseli in materie de spalat rufe si va atragem atentia asupra modului in care puteti preveni incidenta lor.

 

Care sunt cele mai frecvente greseli la spalatul rufelor

 

l  Imbinarea categoriilor de rufe

Una dintre cele mai frecvente greseli este cea in care se combina articole din diferite tipuri de materiale sau diferite culori. Va suna cunoscut, nu-i asa?

Daca nu a-ti facut niciodata acest lucru si daca urmeaza sa luati in atributii toate lucrurile casnice sau o parte, inclusiv spalarea rufelor, acest lucru este de evitat indiferent ca vorbim de o sapalare manuala sau cea cu ajutorul unei masini de spalat.

Fiecare tesatura suporta o anumita temperatura, in caz contrar exista riscul ca tesatura sa se degradeze sau sa iasa culorile. Al doilea aspect este cel mai frecvent intalnit, iar punerea la un loc a mai multor culori poate duce la transferul si imbinarea acestora in rufele deschise la culoare. Practic risti ca bluza cea alba sau crem sa se transforme in gri, roz sau alte culori predominante ale masinii de spalat. De asemenea, risti ca un articol vestimentar sa-si mareasca sau sa-si micsoreze dimensiunea, ceea ce nu e placut, mai ales daca vorbim de articolele tale preferate.

 

l  Evitarea balsamului

Balsamul nu doar ca improspateaza tesaturile cu un miros placut, insa acesta are rolul totodata de a oferi o catifelare si o rezistenta superioara tesaturilor. Practic, prin utilizarea unui balsam corespunzator, orice tesatura ceva mai dura si rigida poate capata un aspect mai fin si mai pplacut la atingere.

 

l  Utilizarea pernutelor

Desi detergentii sub forma de pernute sunt foarte practici, deseori ei pot deveni o problema. Exista riscul ca membrana in care este integrat detergentul sa nu se topeasca complet, astfel incat hainele vor fi “patate” cu aceasta sau vor avea unele pete albe. Una dintre solutii ar fi spargerea pernutelor in cuva masinii de spalat sau executarea unei clatiri extra.