Ce faci daca te-ai indragostit dar nu exista chimie sexuala

Ce faci daca te-ai indragostit dar nu exista chimie sexuala Ce faci daca te-ai indragostit dar nu exista chimie sexuala

Dupa ce ai asteptat atat de mult, te-ai indragostit in sfarsit! Totul merge bine, e timpul sa va cunoasteti reciproc in intimitate, esti foarte incantat si cu asteptari maxime, timpul pare sa se fi oprit in loc, anxietatea te invadeaza si la sfarsitul noptii, totul se transforma intr-o mare dezamagire, nu pare sa functioneze, nu exista chimie. Poate sa fie ceva facut sau va fi asa pentru totdeauna?

Daca simtiti ca nu exista chimie in relatie, aceasta nota este pentru voi.

Faptul ca nu ati gasit pasiunea intr-o prima intalnire sau in cele ulterioare nu inseamna ca in acea relatie nu va exista niciodata chimie sau pasiune.

O relatie pe termen lung se bazeaza pe anumite variabile indispensabile: pasiune (erotica si romantica), intimitate si angajament.

Pasiunea erotica este dimensiunea fizica si fiziologica a dragostei: dorinta sexuala, tahicardia, atractia fizica etc.

Pasiunea romantica, totusi, este formata dintr-un set de idei despre cuplu, de exemplu stereotipurile cuplurilor; ideea pe care o ai despre cum ar trebui sa fie un cuplu, ce este dragostea, ce trebuie facut, omnipotenta iubirii. Acest set de idei se bazeaza pe invatarea dvs. culturala a ceea ce este romantismul.

Oamenii care au relatii sanatoase si de succes de-a lungul anilor, mentin un echilibru intre pasiunea erotica si pasiunea romantica, intimitatea si angajamentul.

Unul dintre motivele pentru care relatiile pasionale nu cresc si se sfarsesc, se datoreaza faptului ca pasiunea erotica incepe sa creasca rapid atingand apogeul si dupa aceea se dezintegreaza, in timp ce pasiunea romantica este opusul, stiti si petreceti mai mult timp cu cel iubit, acest lucru creste incet si treptat, interconectat cu intimitatea si angajamentul.

Sentimentele pe care le aveti pentru partenerul dvs. si pe care partenerul dvs. le are pentru dvs., nu este singurul ingredient pentru ca relatia sa functioneze, deoarece relatia dvs. este afectata de un numar mare de factori, variabile care pot schimba dezvoltarea acesteia. Chimia este una dintre ele.