Ce faci cu un frigider defect? Il repari sau il inlocuiesti? Supraincalzirea

Sa cumperi un frigider nou nu este nici usor, nici ieftin. Sunt multe persoane care trebuie sa faca economii timp de mai multe saptamani sau chiar luni pentru a putea sa cumpere un frigider bun. Iar cand in sfarsit gasesti un model care este pe placul tau, te incearca imediat un sentiment de multumire. Te gandesti ca nu trebuie sa treci din nou prin procesul de economisire si cumparare, pentru ca durata de viata a unui frigider este de 10 - 20 de ani. Cu toate acestea, la un moment dat, te vei gasi in situatia in care vei constata ca frigiderul nu mai da randamentul initial.

E adevarat. Frigiderele nu necesita o intretinere deosebita si sunt mai rezistente decat multe alte aparate electrocasnice, cum ar fi masinile de spalat vase. Cu toate acestea, frigiderele nu sunt invincibile. Problemele pot varia de la ceva simplu, cum ar fi o defectiune la filtrul de apa, pana la probleme mai grave, cum ar fi supraincalzirea. Pentru ca severitatea problemelor variaza, poate fi dificil sa decizi daca este mai bine sa repari frigiderul sau sa-ti cumperi unul nou.

Raspunsul la aceasta dilema tine de mai multi factori, inclusiv de cat de vechi este modelul frigiderului, de tipul sau si de amploarea pagubelor produse. Pentru ca vrem sa-ti facem decizia mai usoara, iata cateva sfaturi utile.

 

Indicii care iti arata ca frigiderul ar trebui inlocuit

Supraincalzirea

In acest articol vom face referire la supraincalzire iar in urmatoarele posturi vom continua discutia.

Este oarecum ciudat sa crezi ca un frigider, care este gandit sa tina mancarea la rece, se poate supraincalzi. Cu toate acestea, majoritatea frigiderelor au la baza un motor si acest motor se poate supraincalzi.

Este normal sa simti o anumita caldura cand atingi partea din spate a frigiderului, dar el nu ar trebui sa fie atat de fierbinte incat sa simti ca iti arde pur si simplu mana. Prin urmare, atunci cand simti ca frigiderul emana o cantitate foarte mare de caldura, acesta este un semn ca exista o problema cu frigiderul sau cu termometrul de refrigerare. 

Pentru ca bobinele din spatele frigiderului sunt izolate, aceseta ar putea sa te impiedice sa simti caldura, Chiar si asa, daca observi ca frigiderul se incalzeste prea tare, trebuie sa contactezi un tehnician de reparatii cat mai repede posibil pentru a arunca o privire asupra acestor componente. Tehnicianul de la service iti va spune:

- daca problema nu este grava si frigiderul se poate repara usor

- daca frigiderul este compromis si nu mai are o durata de viata lunga si oricum ar fi mai indicat sa-l schimbi.

Pentru a preveni supraincalzirea, asigura-te ca desprafuiesti condensatoarele frigiderului cel putin o data pe luna.