Ce este un Smartwatch si ce face?

Un smartwatch este un dispozitiv portabil care este proiectat sa fie purtat pe incheietura mainii, la fel ca un ceas traditional. Smartwatch-urile, cu toate acestea, precum smartphone-urile, au touchscreen-uri, aplicatii de suport si adesea inregistreaza ritmul cardiac si alte semne vitale.

Apple Watch, precum si un numar de alte modele Android Wear, au tot mai multi consumatori care apreciaza avantajele purtarii unui mini computer pe incheietura mainii. La urma urmei, oamenii au purtat ceasuri de-a lungul secolelor, deci este perfect logic sa adopti cea mai recenta tehnologie mobila in acest factor convenabil.

Ce fac Smartwatch-urile?

Este important sa evaluati nevoile dvs., gustul estetic si bugetul atunci cand alegeti un smartwatch, dar la minimum un smartwatch ar trebui sa afiseze mesaje si notificari de pe telefonul smartphone.

Dincolo de asta, cautati urmatoarele caracteristici intr-un smartwatch:

Aplicatii: In afara de afisarea notificarilor de pe telefonul dvs., un smartwatch este la fel de bun ca aplicatiile pe care le accepta. Din fericire, ambele ceasuri de la Google si de la Apple va vor oferi multe optiuni. De exemplu, Apple Watch va lansa cu ajutorul unei aplicatii Uber, permitandu-va sa comandati o masina de la incheietura mainii, impreuna cu aplicatiile companiei aeriene care va vor lasa ceasul sa actioneze ca un bord digital.

Durata de viata buna a bateriei: Un smartwatch ar trebui sa faca viata mai usoara, deci nu ar trebui sa il reincarcati in mod constant. Cautati un model cu o durata destul de lunga a bateriei pentru a rezista cel putin o zi. La unele modele, inclusiv Pebble Steel, bateria va dura cateva zile, dar dezavantajul este un afisaj alb-negru (mai degraba decat colorat).

Puteti raspunde prin mesaje vocale: Lucrurile se imbunatatesc intr-adevar atunci cand aveti abilitatea de a raspunde la mesaje fara a scoate telefonul din buzunar. Sistemul de operare Android Wear de la Google, pe care il veti gasi pe smartwatches de la LG, Motorola si multe altele, permite utilizatorilor sa raspunda la mesaje prin voce.

Fitness: daca sunteti un atlet, o bratara de fitness este probabil o alegere mai buna decat un smartwatch. Cu toate acestea, multe smartwatch-uri includ un monitor de ritm cardiac si un pedometru pentru a va ajuta sa urmariti antrenamentele.