Ce este realitatea augumentata? Aplicatii ale realitatii augmentate

Realitatea augmentata este o tehnologie care combina realitatea virtuala cu lumea reala sub forma imaginilor video live, imbunatatita digital cu grafica generata de calculator. AR poate fi experimentat prin castile pe care oamenii le poarta si prin afisaje pe dispozitivele mobile.

Echipament portabil AR Lista lunga de kituri de dezvoltare software pentru smartphone-urile Android si Apple ARKit pentru dispozitivele mobile, ofera dezvoltatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a adauga elemente AR la aplicatiile lor.

Doriti sa vedeti cum arata mobilierul virtual al comerciantului in camera dvs. inainte de a-l cumpara? In curand va fi o aplicatie AR pentru asta.

Numarul de aplicatii AR pentru dispozitivele iPhone si Android s-a extins dramatic si nu se limiteaza la jocuri. Comerciantii cu amanuntul manifesta un interes deosebit in posibilitatile AR.

Seturi de casti AR S-ar putea sa fi auzit de HoloLens de la Microsoft pana acum sau casca Facebook Oculus VR. Aceste seturi de casti de inalta calitate erau asteptate cu nerabdare de toti, dar numai cativa norocosi si le-au putut permite.

Aplicatii AR Aplicatiile timpurii ale PC-urilor, smartphone-urilor si tabletelor pentru realitatea augmentata s-au axat pe jocuri, dar utilizarile AR sunt mult mai largi.

Armata foloseste realitatea augmentata pentru a ajuta barbatii si femeile pe masura ce fac reparatii in teren. Personalul medical utilizeaza AR pentru a se pregati pentru interventii chirurgicale. Posibilele aplicatii comerciale si educationale sunt nelimitate.

AR Gaming Cu progresele recente in ceea ce priveste puterea si tehnologia computerelor, aplicatiile de jocuri din realitatea augmentata sunt in continua crestere.

Sistemele AR sunt acum mai accesibile ca oricand.

Aplicatiile Android populare Android si iOS includ Ingress, SpecTrek, Temple Hunt Treasure, Ghost Snap AR, Zombie, Run! si invadatorii AR.

Vizitarea obiectivelor in AR Exista o serie de aplicatii pentru realitatea augmentata in industria turismului.

In lumea reala, vizitarea obiectivelor turistice a fost imbunatatita utilizand o realitate augmentata. Folosind un smartphone echipat cu o camera, turistii se pot plimba prin situri istorice. Aceste aplicatii utilizeaza tehnologia GPS si recunoasterea imaginilor pentru a cauta date dintr-o baza de date online.