Ce este formalitatea spirituala?

Cel puțin cincizeci la sută din fiecare epistolă din Noul Testament este dedicată învățării cum să trăiești o viață plăcută lui Dumnezeu prin supunere totală față de Duhul Sfânt și ascultare. Biblia nu numai că ne identifică ca sfinți, oi, războinici și sclavi mântuiți și salvați, dar ne învață și că nu putem trăi la înălțimea acestor titluri decât prin puterea Duhului Sfânt.

Formarea spirituală se poate referi fie la procesul și activitățile prin care un individ crește în viața sa spirituală sau religioasă, fie la o mișcare creștină protestantă care accentuează aceste procese și practici. Următoarele proceduri pot fi utilizate, dar nu se limitează la:

Tehnici specifice de rugăciune și meditație

Un mod de viață care încorporează discipline sau exerciții spirituale

Înțelegerea și punerea în practică a filozofiei și tehnicilor religioase istorice

Înțelegerea și exprimarea adevărului lui Dumnezeu și al cuiva

Religia este un concept larg cu diverse perspective din care oamenii religioși îl pot aborda, există numeroase definiții ale formării spirituale și nicio reprezentare definitivă. Majoritatea creștinilor ar susține că este sinonim cu sfințirea, înțeleasă ca un proces de maturizare progresivă și treptată. Este, de asemenea, cunoscut ca „a fi conform cu chipul lui Hristos”, „a fi făcut sfânt” sau „virtuți și formarea caracterului”.

Formarea spirituală este un termen destul de larg care se referă la toate încercările, mijloacele, instrucțiunile și disciplinele care vizează aprofundarea credinței și promovarea creșterii spirituale”, scrie psihiatru Gerald G. May în Care of Mind, Care of Spirit. Include atât activități educaționale, cât și procesul mai intim și mai profund de direcție spirituală.

Mișcarea de formare spirituală de astăzi este foarte populară. Este, totuși, o schimbare de la adevărul Cuvântului lui Dumnezeu și către o formă mistică de creștinism care s-a infiltrat într-o oarecare măsură aproape în toate denominațiunile evanghelice. Acest concept de formare spirituală se bazează pe ideea că, angajându-ne în anumite practici, putem deveni mai asemănători lui Isus. Susținătorii dezvoltării spirituale susțin în mod greșit că toată lumea poate îndeplini aceste rituri mistice și îl poate descoperi pe Dumnezeu în interior.

Mulți adepți ai mișcării actuale de formare spirituală cred că disciplinele spirituale transformă persoana care caută, permițându-i să intre într-o stare de conștiință alterată. Rugăciunea contemplativă, spiritualitatea contemplativă și mistica creștină sunt toate caracteristicile mișcării de formare spirituală.

Adevărata formare spirituală biblică începe cu recunoașterea că suntem păcătoși separați de Dumnezeu. Facultățile noastre au fost corupte de păcat și nu putem să-i plăcem lui Dumnezeu. Adevărata transformare spirituală are loc atunci când ne predăm lui Dumnezeu, permițându-i Lui să ne transforme prin călăuzirea și puterea Duhului Sfânt.