Ce este atat de special la un ceas Rolex Submariner?

Nu este un secret faptul ca Rolex este unul din cele mai cunoscute branduri din industria ceasurilor de mana. Brandul produce unele din cele mai luxoase ceasuri din lume. Dar unul din modelele ce ajung des in fata este acest Rolex Submariner.

Ceas Rolex Submariner

Acest ceas Rolex a fost considerat o revolutie in timpul sau, in momentul cand s-a lansat in 1953. A fost printre primele, daca nu chiar primul ceas de mana purtat de un scafandru, capabil sa reziste la adancimi pana la 100 de metri sub apa.

A fost cel de-al doilea ceas care a stapanit arta hidroizolarii dupa primul ceas impermeabil care a fost lansat in 1926. Cu toate acestea, submarinul a stabilit un standard de ceasuri pentru scafandri.

De cand a fost lansat, reputatia s-a a trecut prin mai multe faze. De la a fi un simplu ceas de scafandru pana la a fi un ceas de inginerie mecanica fina si lux regal. De fapt, exista mai multe motive pentru care acest ceas Rolex este venerat la nivel mondial si preferat de cei pasionati de ceasuri.

- O inventie extraordinara

Unul din motivele pentru care Rolex Submariner este considerat atemporal se datoreaza inovatiei sale creative in proiectare. Forma exterioara a ceasului s-a schimbat in ultimii 60 de ani. Au fost inregistrate mai multe evolutii in ceea ce priveste tendintele de atunci.

Materialul luminiscent care a fost folosit pentru ace a fost fost upgradat.

- Functii de incredere

Ceasurile Rolex sunt considerate atemporale in randul comunitatilor pasionate de ceasuri de mana. Secretul consta in calitatea cu care sunt realizate. In timp,  calitatea a dus la obtinerea unor piese extrem de fiabile. Cand a aparut prima data, Rolex Submariner a reprezentat o revolutie in randul ceasurilor impermeabile. De asemenea, a fost considerat in mod evident un ceas potrivit pentru scafandri.

Azi, Submarinerul este chiar mai robust decat atunci cand a fost fabricat. Rezistenta sa la apa a ajuns pana la 300 m. Miscarea sa interioara ii permite sa reziste la fluctuatii de temperatura.

 

- Submariner este foarte versatil

Daca exista un ceas despre care se poate spune ca este foarte versatil, acesta este cu siguranta Rolex Submariner. Este un ceas pe care poti sa-l porti cu o combinatie sportiva, casual, tricou si blugi, dar chiar si in cadrul unor evenimente formale si sofisticate.

 

Prin urmare, acest ceas Rolex Submariner ramane una din piesele iconice din industrie.